Mii de persoane așteaptă ore întregi pentru a ieși de la festivalul Burning Man din Nevada, Statele Unite.

Publicat:
2 minute
Autor: Redacția

Zeci de mii de participanți blocați zile la rând la festivalul Burning Man au început să plece, formând un ambuteiaj imens în deșertul din Nevada.

Ploaia a transformat deșertul într-o mlaștină și au blocat căile de acces, lăsând aproximativ 72.000 de persoane în impas.

Ce este festivalul Burning Man?

În fiecare an, timp de o săptămână, un segment izolat al deșertului Black Rock din Nevada se umple de vieți și activități, transformându-se temporar într-o așezare numită Black Rock City.

Burning Man se ține anual în săptămâna care se încheie cu prima zi a lunii septembrie, Ziua Muncii din Statele Unite.

Acest fenomen este cunoscut sub numele de Burning Man, un eveniment ce combină artă, comunitate și auto-exprimare. Originile sale datează din 1986, când a avut loc prima adunare pe o plajă din San Francisco. Astăzi, peste 70.000 de oameni se adună pentru a construi, colabora și celebra într-un mediu care promovează creativitatea și comuniunea. Punctul culminant al evenimentului este arderea unei mari structuri în formă de om, un simbol care reflectă efemeritatea și renașterea. În ciuda mărimii și popularității sale crescânde, Burning Man își menține o serie de principii fundamentale, inclusiv auto-exprimarea radicală, dăruirea și participarea civică.

Deșertul Black Rock, este o regiune vastă și izolată din nord-vestul statului Nevada, SUA. Această zonă este caracterizată de un peisaj arid și de un teren plat numit "playa", care este, de fapt, un lac sărat uscat. De-a lungul anului, această "playa" este lipsită în mare parte de viață și activitate, având un climat extrem, cu temperaturi foarte ridicate în timpul zilei și foarte scăzute noaptea.

În timpul Pleistocenului, cu aproximativ 12.000 de ani în urmă, această zonă era sub apele lacului Lahontan, un lac antic imens care acoperea o mare parte a statului Nevada. Odată cu retragerea apei și cu trecerea timpului, s-au format aceste suprafețe de lac sărat uscat, cunoscute sub numele de "playas".

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine