Mario Iorgulescu scapă de acuzația de omor. Câți ani de închisoare riscă să primească pentru ucidere din culpă

Publicat:
3 minute

Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor, astfel că urmează să fie judecat pentru ucidere din culpă. Vineri, 11 octombrie, a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti primul termen în dosarul care fiul lui Gin Iorgulescu este acuzat că a omorât un tânăr în timpul unui accident rutier, în data de 8 septembrie 2019, după ce a condus sub influența alcoolului și a drogurilor.

Pe 20 septembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a anulat condamnarea inițială de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor și conducere sub influența alcoolului și drogurilor, dispunând rejudecarea cazului. Decizia a fost luată pe motivul că un accident rutier nu poate fi considerat omor, ci ucidere din culpă​.

Vineri, 11 octombrie, a avut primul termen din dosarul în care Mario Iorgulescu a fost rejudecat pentru omor. Completul de judecată de la Înalt Curte a decis că fiul președintelui FRF va fi judecat pentru ucidere din culpă și va primi o pedeapsă ntre 2-7 ani.

În timpul procesului, s-a discutat despre alcoolemia și drogurile găsite în sângele lui Mario Iorgulescu la momentul accidentului. Avocații lui Mario Iorgulescu au menționat că accidentul nu s-a produs cu intenție, ci din cauza faptului că tânrul ar fi dorit să evite ciocnirea cu o altă mașină.

Cu toate astea, avocații familiei Vicol au cerut ca Mario Iorgulescu să fie judecat pentru omor, care se pedepsește între 10 și 20 de ani de închisoare.

În plus, s-a relatat cum, imediat după accident, a fost transportat la Spitalul Elias și ulterior a fost transferat în Italia cu un avion privat, fără să fie audiat de procurori din cauza stării sale medicale​.



Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine