ActualitateDivertismentStil de viațăTehnologieInteresant

Imitație de piele produsă din ciuperci urmează să fie lansată de mai mulți producători de îmbrăcăminte și accesorii

Publicat:
1 minut

Producătorii de îmbrăcăminte Stella McCartney și Hermès plănuiesc să introducă pe piață îmbrăcăminte produsă din rădăcinile ciupercilor, miceliu.

Îmbrăcămintea bazată pe miceliu se vrea ca un înlocuitor vegan și sustenabil la îmbrăcămintea tradițional produsă din surse animale.

Hainele produse din miceliu ar avea proprietăți remarcabil de asemănătoare cu pielea naturală dar sunt create exclusiv din materiale derivate din rădăcinile ciupercilor.

Oamenii de știință au reușit să reproducă în laborator cu ușurință modul propice peste creșterea elementelor necesare pentru producție.

Ce este miceliu?

Miceliul - Mycelium - este rețeaua de filamente subpământene, ce alcătuiește aparatul vegetativ ciupercilor având practic rolul unei rădăcini.

Stella McCartney urmează să lanseze îmbrăcăminte folosind imitația de piele bazată pe miceliu.

Hermès plănuiește să lanseze o geantă de mână bazată pe noua tehnologie, conform Business of Fashion.

Mai multe companii lucrează în acest moment cu procese de prelucrare și folosire a produselor bazate pe rădăcinile ciupercilor, miceliu.

sursa foto: https://boltthreads.com/technology/mylo/

Bolt Technology, un producător de materiale bazate pe surse ușor regenerabile spune că materialul înlocuitor de piele naturală produs de companie, denumit Mylo, are proprietăți chiar superioare pielii naturale și că este produs din materiale predominant găsite în natură și care sunt prietenoase cu aceasta.

Ne găsești și aici: Google News Google Play

Mai multe pentru tine

Stil de viață
Cea mai simplă rețetă pentru un drob de miel suculent și delicios. Ce ingrediente trebuie să pui, de fapt, pentru ca drobul să nu se usuce
Stil de viață
Femeile din horoscop care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Cad pur și simplu în genunchi în fața lor”
Stil de viață
Ingredientul care schimbă gustul total la sarmale. Rețeta pentru cele mai delicioase sarmale românești
Divertisment
Cabral a sărutat cu foc o domnișoară la Loft, pe litoral. Ce a făcut la plecare e total neașteptat
Actualitate
Boala autoimună de care suferă Carmen Tănase. Provoacă depresii severe, cancer și dereglări hormonale: „Am slăbit 10 kilograme, ce să mai zic”
Divertisment
Ce frumoasă a fost Daniela Nane la brațul iubitului mai tânăr. Parcă a renăscut! Controversele apărute după Premiile Gopo
Stil de viață
Zodiacul chinezesc în luna Mai. Dragonii sunt expuși riscurilor
Actualitate
De ce a fost operat, de fapt, Florin Piersic la Cluj, după ce i s-a făcut rău pe scena teatrului
Divertisment
Ținutele cu care Violeta Bănică a făcut furori la Gala „Nu există nu se poate”, organizată de Andreea Marin. Fiica celebrei prezentatoare TV a furat toate privirile la doar 17 ani