Imitație de piele produsă din ciuperci urmează să fie lansată de mai mulți producători de îmbrăcăminte și accesorii

Publicat:
1 minut

Producătorii de îmbrăcăminte Stella McCartney și Hermès plănuiesc să introducă pe piață îmbrăcăminte produsă din rădăcinile ciupercilor, miceliu.

Îmbrăcămintea bazată pe miceliu se vrea ca un înlocuitor vegan și sustenabil la îmbrăcămintea tradițional produsă din surse animale.

article img

Hainele produse din miceliu ar avea proprietăți remarcabil de asemănătoare cu pielea naturală dar sunt create exclusiv din materiale derivate din rădăcinile ciupercilor.

Oamenii de știință au reușit să reproducă în laborator cu ușurință modul propice peste creșterea elementelor necesare pentru producție.

Ce este miceliu?

Miceliul - Mycelium - este rețeaua de filamente subpământene, ce alcătuiește aparatul vegetativ ciupercilor având practic rolul unei rădăcini.

Stella McCartney urmează să lanseze îmbrăcăminte folosind imitația de piele bazată pe miceliu.

Hermès plănuiește să lanseze o geantă de mână bazată pe noua tehnologie, conform Business of Fashion.

Mai multe companii lucrează în acest moment cu procese de prelucrare și folosire a produselor bazate pe rădăcinile ciupercilor, miceliu.

article img

sursa foto: https://boltthreads.com/technology/mylo/

Bolt Technology, un producător de materiale bazate pe surse ușor regenerabile spune că materialul înlocuitor de piele naturală produs de companie, denumit Mylo, are proprietăți chiar superioare pielii naturale și că este produs din materiale predominant găsite în natură și care sunt prietenoase cu aceasta.

Mai multe pentru tine