Fostul liberal Eugen Pîrvulescu, dus la audieri de către DNA. A părăsit PNL-ul pentru echipa lui Mircea Geoană

Publicat:
6 minute

Senatorul de Teleorman Eugen Pîrvulescu a fost dus la audieri, vineri dimineața, de către procurorii DNA într-un caz în care este cercetat pentru instigare la cumpărarea de influență. Fostul liberal mai este implicat într-un dosar, tot de către DNA, pentru că ar fi trucat concursul de la Serviciul județean de Ambulanță Teleorman.

Mircea Geoană (stânga) și Eugen Pîrvulescu (dreapta)


Eugen Pîrvulescu a fost ridicat de către DNA și dus la audieri într-un dosar în care este cercetat pentru instigare la cumpărarea de influență, scrie G4Media. „Promisiunea, oferirea sau darea de bani sau alte foloase, direct sau indirect, unei persoane care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public, pentru a-l determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”, potrivit codului penal Art 292.

Eugen Pîrvulescu, cercetat penal și pentru trucarea unui concurs de angajare la Serviciul de Ambulanță Teleorman

Eugen Pîrvulescu a fost trimis în judecată în 2022 de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru că ar fi încercat să obțină subiectele unui concurs pentru angajarea unor funcționari la Serviciul de Ambulanță Teleorman, subiecte pe care urma să le furnizeze anumitor candidați, ceea ce constituie o infracțiune de divulgare a informațiilor nepublice.

În rechizitoriul procurorilor Direcției Naționale Anticorupție se arată și că Eugen Pîrvulescu ar fi încercat să favorizeze anumiți candidați pentru promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate

„În perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă o persoană – președinte sau, după caz, membru în comisiile de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât și prin intermediar, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.

După ce ar fi intrat în posesia seturilor de subiecte (care aveau caracter confidențial), inculpatul Eugen Pîrvulescu le-ar fi divulgat, prin intermediari, la doi dintre candidații care participau la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical, concurs care nu s-a mai finalizat, fiind întrerupt de procurorii anticorupție.”, potrivit comunicatului de presă trimis, la acea vreme, de către DNA, scrie Gândul.



Eugen Pîrvulescu, plecare din PNL, după mai multe situații tensionate în cadrul partidului

Eugen Pîrvulescu este un politician român, fost membru al Partidului Național Liberal (PNL) și senator de Teleorman.

La nivel local, în Teleorman, Eugen Pîrvulescu s-a confruntat cu dificultăți în cadrul PNL, după ce au apărut nemulțumiri în rândul membrilor și primarilor PNL din județ, unii dintre aceștia părăsind partidul pentru a se alătura PSD. În plus, liderii locali au exprimat public critici la adresa lui Eugen Pîrvulescu, acuzându-l de comportament nepotrivit și lipsă de eficiență în gestionarea organizației județene​.

Adrian Florescu, vicepreşedintele CJ Teleorman și exclus în 2023 din PNL, a realizat pe Facebook o postare în care îia duce mai multe acuzații lui Eugen Pîrvulescu.

„Deciziile proaste ale lui Eugen Pîrvulescu au făcut ca Filiala Teleorman a PNL să piardă ieri 2 primari. Sper că doat atât...

În fapt, Eugen Pîrvulescu „a pus ochii” pe cei aproximativ 9 mil. Euro din excedentul bugetar neangajat al judeţului, iar sub pretextul „dezvoltării judeţului”, o colegă a noastră în CJ a promovat mai multe proiecte de hotărâre, peste 100, însă acestea nu au avut SUSŢINEREA LEGII, obţinând RAPOARTE DE SPECIALITATE NEFAVORABILE de la Direcţiile Juridică şi Economică, precum şi AVIZ DE NELEGALITATE din partea Secretarului General al Judeţului.

Aceasta este una dintre situaţiile în care nu am fost de acord cu grupul de consilieri judeţeni PNL, preferând să absentez de la şedinţă, decât să votez împotriva PNL.

A doua situaţie de acest gen, la care se referă şi Eugen Pîrvulescu, o reprezintă proiectul de hotărâre privind starea de viabilitate a drumurilor, fără de care nu putea fi iniţiată procedura de licitaţie pentru deszăpezire, iar conform legii, autoritatea judeţeană trebuie să aibă contract până la 1 noiembrie în fiecare an.”, a scris Adrian Florescu pe Facebook, potrivit Antena 3.

La un an distanță, Eugen Pîrvulescu a părăsit Partidul Național Liberal și a ales să-l susțină pe Mircea Geoană.

„Vreau să mulţumesc, în mod deosebit, colegilor senatori PNL, în ultimii patru ani de zile, precum şi celorlalţi, din ultimi opt ani, pentru colaborare pentru familia liberală. Mă dezafiliez din Grupul Naţional Liberal, senatorilor liberali, şi voi activa ca independent începând de astăzi.”, a declarat Eugen Pîrvulescu, în 7 octombrie, potrivit Agerpres. În aceeași perioadă, fostul liberal a anunțat că se alătură echipei lui Mircea Geoană în cursa pentru alegerile prezidențiale.



Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine