Filmul „Barbie” face istorie: încasări de peste 1 miliard de dolari

Publicat:
3 minute
Autor: Redacția

„Barbie” răspunde la întrebarea de un miliard de dolari cu DA. La nici trei săptămâni de când a fost lansat în cinematografe, filmul Barbie are încasări record. Pelicula scrisă și regizată de către Greta Gerwig a trecut pragul miliardului, încasând, până în acest moment, suma de 1,03 miliarde de lei, potrivit Warner Bros. Acest record o clasează pe Greta Gerwig pe locul 1 în industria cinematografică, fiind prima femeie director care realizează un film de un miliard de dolari.

„Barbie” este unul dintre cele mai virale filme din ultimele săptămâni, în competiție cu Oppenheimer, așa că a fost numit în spațiul online fenomenul “Barbenheimer”. Așa că, stând pe propriile sale picioare, păpușa are un succes incredibil la nivel mondial.

„Sunt în această industrie de 30 de ani, iar Barbie și fenomenul Barbenheimer sunt fără precedent și imprevizibile.”, spune Paul Dergarabedian, senior media analist la Comscore, care spune că sunt doar 50 de filme în incluse în industria cinematografică care au atins pragul miliardului de dolari.

Paul Dergarabedian susține că întreaga campanie de marketing a filmului „Barbie” a dat semnale încă de la început că filmul va fi unul care va avea un succes răsunător în toată lumea.

Barbie, filmul de un miliard de dolari

„Campania de marketing pentru „Barbie” a pus în mișcare un lanț de evenimente care au dus la adăugarea cuvântului „Barbenheimer” la lexicul popular în virtutea datei de lansare comună cu „Oppenheimer”, și atunci știam cu toții ceva foarte special și unic, avea să creeze un rezultat mult mai mare decât se aștepta pentru film nu numai pentru weekend-ul de deschidere, ci și pentru difuzarea sa globală în cinematografe.”, a mai spus Dergarabedia, potrivit CNN.com.

This browser does not support the video element.

Într-un interviu pentru Collider, Margot Robbie a declarat, luna trecută, că „cred că le-am spus că vor face un miliard de dolari. Poate l-au vândut excesiv, dar aveam un film de făcut.”, a spus Margot Robbie, actrița principală care a interpretat-o pe Barbie.

„Barbie” a fost realizat și distribuit de Warner Bros., companie care este deținută de compania-mamă CNN, Warner Bros. Discovery.

„Barbie” a avut, încă de la lansare, un succes pe întreaga planetă, succes determinat de vânzările de box office pe unele dintre cele mai mari piețe de film din lume, inclusiv Regatul Unit, Mexic și Australia. Filmul a fost lansarea nr. 1 pe aceste piețe în fiecare weekend de la lansare, potrivit site-ului de urmărire Box Office Mojo.

Filmul „Barbie” a avut rezultate remarcabile și în China. Potrivit experților, filmele în franciză precum „Transformers”, „Fast and Furious” și filmele cu supereroi de la Marvel tind să aibă rezultate bune în rândul publicului chinez.

În timp ce filmul „Barbie” este asemănător cu „Transformers” în sensul că se bazează pe o jucărie existentă, „nu este o IP cu care au crescut generații de chinezi, așa că îți lipsește atractivitatea intergenerațională pe care un film precum „Barbie” îl are în Statele Unite. State”, a declarat Michael Berry, directorul Centrului de Studii Chineze din cadrul UCLA.

Filmul „Barbie” se bucură de succes în întreaga lume, iar cei care l-au făcut celebru sunt Margot Robbie, care a jucat-o pe Barbie, şi Ryan Gosling, actorul care l-a jucat pe Ken. În distribuția filmului mai sunt și America Ferrera, Kate McKinnon, Issa Rae şi Will Ferrell.

Muzica din filmul „Barbie” a fost din repertoriul Dua Lipa, Lizzo, The Kid Laroi şi duoul Nicki Minaj - Ice Spice, care au refăcut piesa Barbie girl din 1997, a trupei danezo-norvegiene Aqua, care are un succes nebun și în prezent, pe Youtube având peste 12 miliarde de vizualizări.


Autor: Larisa Ciută

Pe noi poți să ne urmărești pe Facebook și Instagram.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine