Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat. Este acuzată de plata unor asasini pentru uciderea afaceristului din Arad

Publicat:
3 minute

Laura Crișan, fiica milionarului Ioan Crișan din Arad, a fost reținută în urma deciziei luate de procurorul de caz din cadrul Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce a fost audiată timp de șapte ore. Este vorba despre acuzații extrem de grave, printre care omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materialelor explozive. Fiica lui Ioan Crișan ar fi plătit doi asasini să-i omoare tatăl.

Laura Crișan a fost reținută în cazul morții tatălui său, Ioan Crișan, fiind acuzată de plata unor asasini care să-l ucidă pe milionar. Foto: digi24 și libertatea

Laura Crișan a fost adusă miercuri seara la audieri în cazul morții suspecte a milionarului Ioan Crișan, decedat în urma unei explozii a autoturismului în care se afla. Tragedia a avut loc în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad.

Împreună cu Laura Crișan au mai fost audiați și alți doi suspecți complici în acest dosar, cărora fiica milionarului Ioan Crișan le-ar fi plătit 100 de mii de euro pentru a-i omorî tatăl.

Ioan Crișan se afla într-un autoturism în care s-a aflat un „dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil”, potrivit comunicatului de presă remis de căte Parchetul General.

Motivul pentru care Laura Crișan ar fi plănuit moartea tatălui ei a fost moștenirea pe care urma să o primească după încetarea din viață a acestuia. Autoturismul în care Ioan Crișan se afla sărit în aer, iar milionarul a murit în urma exploziei.

Laura Crișan, reținută în cazul morții suspecte a milionarului Ioan Crișan

„Procurorul de caz din cadrul Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus măsura reținerii preventive față de doi inculpați și o inculpată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, prev. și ped. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, b din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, distrugere, prev. și ped. de art. 253 alin. 4 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. și ped. de art. 346 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 și 2 din Codul penal.”, scrie în comunicatul de presă trimis de către Parchetul General joi, 24 octombrie 2024.

Asasinii au realizat un dispozitiv explozibil pe care l-au amplasat în mașina condusă de Ioan Crișan, iar în momentul în care afaceristul se afla la volan l-au detonat. Potrivit anchetatorilor, cei doi asasini ar fi fost plătiți de către fiica milionarului

„La data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă – procurată, deținută, transportată și folosită fără drept – și l-au plasat în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06:59, acționând cu premeditare și din interes material, l-au detonat de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad.

Victima a decedat ca urmare a exploziei și incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul și mijloacele de săvârșire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane și bunuri”, se mai arată în comunicatul de presă trimis de Parchetul General, scrie Realitatea TV.

După moartea lui Ioan Crișan, Laura, fiica milionarului, care este de profesie avocat, ar fi moștenit o avere de aproape un milion de euro. Afaceristul din Arad deținea o companie de transport marfă și o crescătorie de somn african.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine