Delia și Răzvan Munteanu, la înălțime în Munții Himalaya. Și-au bătut toate recordurile. Artista, regină pe Everest

Publicat:
5 minute
Autor: Redacția

Delia Matache și Răzvan Munteanu au plecat, în urmă cu mai multe zile, într-o expediție deloc ușoară. Cei doi soți au reușit să urce până la 5,364 de metri pe muntele Everest, foarte aproape de cel mai înalt vârf din lume, fiind și cea mai importantă expediție montană de acest gen pentru ei. Delia și Răzvan străbat anual Alpii, unde au prins experiență pentru plecarea în munții Himalaya.

Delia Matache și Răzvan Munteanu au trăit momente de neuitat, clipe memorabile putem spune, dacă ne luăm după story-urile artistei, care ne-a ținut la curent cu fiecare pas al expediției lor în munții Himalaya.

Scopul acestei călătorii a fost de a ajunge la cei 5,364de metri altitudine, locul în care se află Everest base camp. Cei doi au reușit să-și vadă visul împlinit. Extenuați, dar fericiți până în măduva oaselor, Delia și Răzvan au reușit ce nu a mai reușit niciun alt cuplu celebru să facă pe cont propriu.

De altfel, Delia Matache este prima artistă din România care a îndrăznit să se aventureze într-o astfel de expediție. Atât cântăreața, cât și soțul ei nu sunt, însă, străini în ceea ce privește excursiile montane.

Cântăreața face de câțiva ani hiking și ajunge de 10-15 ori pe an în Munții Alpi. Până acum, însă, cea mai mare altitudine la care Delia și Răzvan au ajuns a fost de 4500 metri în Alpi, însă experiența din Everest este cu mult peste așteptări, atât la capitolul traseu, cât și în privința peisajului.„Bravo nouă”, a scris Delia pe Instagram, după ce a ajuns la Everest base camp.

Everestul aduce o avalanșă de emoții pe traseu. Prin ce au trecut Delia și Răzvan

Potrivit iubitorilor de munte, Everestul este o țintă mult dorită și implică un efort destul de mare. Este cu adevărat o provocare, însă face toți banii, dar și efortul depus, căci valea Everestului se spune că este cea mai spectaculoasă dintre toate.

Valea Everestului poate fi o alegere bună și pentru că este singura de unde se pot vedea patru optmiari pe acest traseu de trekking de mare altitudine, printre care Everest (8850m), cel mai înalt munte din lume, Lhotse (8516m) al patrulea vârf al lumii, Makalu (8463m) al cincilea Cho Oyu (8201m) al șaselea, scrie adventure-travel.ro.

De ce Delia și Răzvan Munteanu au fost atât de impresionați de recordul lor? Ei bine, Everest base camp - 5,364 de metri este mai sus decât toate vârfurile montane din Europa. De aici se pleacă spre cel mai înalt vârf din lume, 8,848.86, vârful Everest, care se află între China și Nepal.

Muntele Everest, cel mai înalt vârf din lume, rămâne un obiectiv dorit pentru alpiniști și o atracție pentru drumeții aventuroși. Pentru cei care se aventurează pe acest munte impunător, există două puncte de plecare esențiale: tabăra de bază Sud, situată în Nepal, și tabăra de bază Nord, care se află în China. Aceste tabere rudimentare joacă un rol crucial în expedițiile pe Everest, oferind un refugiu temporar și locuri de odihnă pentru cei care își propun să atingă vârful.

Tabăra de la bază din Sud este situată în Nepal, la o altitudine impresionantă de 5.364 de metri. Această tabără servește ca punct de plecare pentru alpiniștii care aleg să urce pe creasta de sud-est a muntelui. Aici au ajuns Delia și Răzvan Munteanu.

Pentru a ajunge la Everest base camp, adică tabăra de la baza Everestului, nu este o sarcină ușoară, mai ales dată fiind altitudinea înaltă. Proviziile necesare pentru expediție sunt aduse în tabără de cărăuși experimentați și cu ajutorul animalelor, în special iacii. Acești iaci sunt adaptați la altitudini înalte și terenuri dificile, făcându-i parteneri de încredere în transportul echipamentelor și proviziilor.

Un aspect esențial al expedițiilor pe Everest este procesul de aclimatizare. Alpiniștii care ajung la Everest base camp petrec de obicei câteva zile aici pentru a se adapta la condițiile extreme de înălțime, lucru pe care l-au făcut și Răzvan și Delia. Actualitate.net a aflat că cei doi au stat 3-4 zile pentru aclimatizare. Aclimatizarea este esențială pentru a reduce riscul de rău de înălțime, o afecțiune serioasă cauzată de lipsa de oxigen la altitudini mari, dar și alte afecțiuni. Așadar, timpul petrecut în tabără este folosit pentru a se obișnui treptat cu altitudinea și pentru a evita potențialele complicații medicale.

Este important să înțelegem că escaladarea Muntelui Everest este o provocare extraordinară și periculoasă. Expedițiile pe acest vârf trebuie planificate cu atenție, cu resurse adecvate și cu respect pentru mediul înconjurător. Siguranța alpiniștilor și protejarea ecosistemului fragile al Muntelui Everest sunt priorități esențiale pentru a asigura că această minunăție naturală poate fi explorată în continuare în mod sustenabil.





Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine