Concert dedicat muzicii românești cu Florin Ionescu-Galați, Cristian Oroșanu, Grupul de Tulnicărese „Apuseni” și Orchestra Filarmonicii Brașov

Publicat:
3 minute

Luna decembrie debutează la Filarmonica Brașov cu o serie de evenimente speciale care îmbină tradiția, muzica clasică și atmosfera sărbătorilor de iarnă. După încheierea lunii noiembrie cu un concert grandios dirijat de Andrei Feher, avându-i ca soliști pe trompetiștii Naum Gorbuleac și Paul Grosar, luna decembrie promite noi momente memorabile pentru iubitorii de muzică.

Concert dedicat muzicii românești cu Florin Ionescu-Galați, Cristian Oroșanu, Grupul de Tulnicărese „Apuseni” și Orchestra Filarmonicii Brașov. Foto concerte: Iosif Trif

Concert simfonic dedicat Zilei Naționale a României – 5 decembrie 2024

Primul eveniment al lunii va avea loc joi, de la ora 19:00, la Sala Mare, unde Orchestra Filarmonicii Brașov, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, va interpreta un program dedicat muzicii românești. Solistul serii, violonistul Florin Ionescu-Galați, va aduce un plus de emoție serii, iar Grupul de Tulnicărese „Apuseni”, care va susține un moment special.

Tulnicul, instrument arhaic folosit încă din vremea dacilor pentru comunicare la distanță, este construit din lemn de molid și produce un sunet cu o vibrație considerată magică. Grupul de tulnicărese, fondat în 2001 de Mariana Gligor, continuă tradiția acestui instrument, menținând viu un simbol al culturii din Munții Apuseni.

Programul complet al serii va include:

Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri

Rapsodia pentru vioară și orchestră de Emanuel Elenescu

Hora Staccato de Grigoraș Dinicu

Trei dansuri românești de Theodor Rogalski

Suita „Mihai Viteazul” de Tiberiu Olah din coloana sonoră a filmului Mihai Viteazul, una dintre cele mai populare producții cinematografice românești. 

Recital extraordinar – 7 decembrie 2024

Sâmbătă, de la ora 19, Sala Mare va găzdui recitalul Melodie Dor Magie, susținut de mezzosoprana Ruxandra Donose și pianistul Sergiu Tuhuțiu. Repertoriul divers combinălucrări clasice, colinde românești și piese contemporane, precum:

Lascia ch'io pianga de Georg Friedrich Händel

Après un rêve de Gabriel Fauré

Habanera de Georges Bizet

Memory de Andrew Lloyd Webber

Fiul Domnului de Ștefan Hrușcă

Colindul Colindelor de Ruxandra Donose

Legănelul lui Isus de Valentin Teodorian

O, ce veste minunată! de Dumitru Georgescu Kiriac

S'il suffisait d'aimer de Jean-Jacques Goldman și Céline Dion

Je suis malade de Serge Lama și Alice Dona

Tu ești primăvara mea de Florin Bogardo

Ultimul recital Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov – 10 decembrie 2024

Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov, compus din Lucia Neagoe, Raluca Irimia, Leona Varvarichi și Ștefan Neagoe, va încheia seria de recitaluri din acest an marți, pe 10 decembrieîn Sala muzicii de cameră, de la ora 19. Programul serii include:

Cvartetul nr. 1, op. 11 de Samuel Barber

Cvartetul nr. 3 în Fa major, op. 73 de Dmitri Șostakovici

Colindul Cerului – 12 decembrie 2024

Ansamblul „Anton Pann” și Orchestra Filarmonicii Brașov vor prezenta un program de colinde vechi într-un concert sold out intitulat Colindul Cerului, joi, 12 decembrie, la Sala Mare.

 Spărgătorul de Nuci – 19 și 20 decembrie 2024

Finalul lunii decembrie va fi marcat de două reprezentații ale Spargătorului de Nuci de Piotr Ilici Ceaikovski. Sub bagheta maestrului Tiberiu Soare, Orchestra Filarmonicii Brașov va aduce magia Crăciunului pe scena Sălii Patria, într-un eveniment așteptat de publicul de toate vârstele.

Concertele festive ale Filarmonicii Brașov din această lună aduc o combinație perfectă de tradiție, inovație și spirit al sărbătorilor, oferind un adevărat regal muzical.

Majoritatea evenimentelor de luna aceasta se vor desfășura cu casa închisă, fiind complet soldout, iar ultimele locuri disponibile se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine