Cine sunt cei doi frați care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor. Tatăl erou a murit încercând să-i scoată din flăcări. Detalii terifiante

Publicat:
5 minute

Tragedia care a lovit localitatea Tohani din Prahova în a doua zi de Crăciun a lăsat în urmă o durere profundă. Frații Luca și Petre Ene, talentați fotbaliști, și tatăl lor, Lucian Ene, au fost printre victimele incendiului devastator la pensiunea Ferma Dacilor.

Doi frați au murit în incendiul de la Ferma Dacilor

Eroismul tatălui, care a salvat unul dintre gemeni, pe Matei - care era geamăn cu Luca, dar a pierit încercând să-și salveze toți copiii, aduc reacții pline de durere din lumea fotbalului. Dosarul DNA privind neregulile pensiunii adaugă un nou strat de complexitate acestei pierderi dureroase.

În dimineața zilei de marți, a doua zi de Crăciun, localitatea Tohani din județul Prahova a fost zguduită de o tragedie cumplită. Un incendiu devastator a cuprins pensiunea Ferma Dacilor, lăsând în urmă un peisaj de doliu și distrugere. Printre victimele acestui eveniment tragic s-au aflat doi tineri promițători din lumea fotbalului, Luca și Petre Ene, care au murit împreună cu tatăl lor, Lucian Ene.

Luca și Petre, în vârstă de 16, respectiv 11 ani, erau cunoscuți ca doi fotbaliști buni, pasionați și talentați. Luca, împreună cu fratele său geamăn, Matei, erau legitimați la clubul de fotbal CSA Steaua, în timp ce Petre își urma visul la New Stars, academia de fotbal fondată de Sorin Ghionea și Petre Marin. Această pierdere a lăsat un gol imens nu doar în inimile familiei lor, dar și în întreaga comunitate sportivă.

Lucian Ene, tatăl băieților, într-o încercare eroică și disperată de a-și salva copiii, a reușit să-l scoată în siguranță doar pe Matei, înainte de a fi înghițit de flăcările nemiloase.

Impactul acestei tragedii asupra comunității fotbalistice a fost imens. Petre Marin și Sorin Ghionea, figuri marcante în fotbalul românesc, și-au exprimat compasiunea și durerea profundă față de acest incident.

„Matei juca pe bandă, extremă stângă sau dreapta, era mai dezvoltat și mai puternic. Luca evolua inter sau în spatele atacanților și avea o tehnică remarcabilă. Ambii au venit de la Chiajna în urmă cu circa un an și jumătate și mama era cea care-i însoțea de obicei la antrenamente”, a declarat Alin Dumitriu pentru FANATIK.
„Petru se număra printre cei mai buni din țară la vârsta lui. Sunt complet bulversat. Proveneau dintr-o familie foarte serioasă, părinții se ocupau cu atenție de ei. Ambii erau foarte ascultători la antrenamente și meciuri. Luca era puțin mai rebel, cu personalitate puternică, iar Matei – mai receptiv la sfaturi.  O plăcere însă să lucrezi cu amândoi! Educați, deloc obraznici, le plăcea să joace fotbal”.

Comunitatea din Tohani, precum și cea sportivă, se confruntă cu o durere și un șoc enorm în urma acestei tragedii. Localnicii și colegii de echipă ai fraților Ene sunt uniți în doliu, reflectând asupra impactului pe care Luca și Petre l-au avut asupra celor din jur. Antrenorii și colegii de echipă își amintesc cu căldură de ambiția, talentul și spiritul competitiv al fraților, subliniind pierderea imensă pentru lumea fotbalului.

Asta e cu adevărat o imensă tragedie. Petru juca la noi de mai mult de un an, se antrena cu noi, după care se ducea la școală. Era la grupa 2012, avea 11 ani. Nu mai contează cum juca, cum era, astea sunt doar vorbe. Au murit oameni, copii, printre care și unul de la noi, iar sentimentele sunt greu de descris în cuvinte. E groaznic pentru familie, pentru părinți, pentru mama sa, care va trebui să fie puternică. Și noi suferim enorm, dar în umbră. O să fim alături de familie cu tot ce putem. Chiar e groaznic și mi-e foarte greu și să vorbesc despre asta”, a menționat și Sorin Ghionea, unul dintre fondatorii școlii de fotbal New Stars.

DNA, în urma redeschiderii dosarului, investighează circumstanțele care au dus la această tragedie. Întrebările legate de autorizația de incendiu a pensiunii și rolul autorităților locale în supravegherea standardelor de siguranță sunt acum în centrul atenției. Această investigație promite să aducă răspunsuri și, eventual, să-i tragă la răspundere pe cei responsabili pentru neregulile care au contribuit la această tragedie.






Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine