Cine este Călin Donca, acuzat, printre altele, că își păcălea urmăritorii de pe social media cu scheme de tip crypto pump and dump?

Publicat:
4 minute
Autor: Redacția

Călin Donca, milionar din Braşov cunoscut pentru un stil de viață extravagant, este acuzat de comiterea unor infracțiuni grave, printre care evaziune fiscală și înșelăciune.

foto tiktok Calin Donca

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, de către DIICOT Brașov, alături de alți indivizi și se susține că aceștia au cauzat un prejudiciu de 4,3 milioane de lei prin tranzacții fictive și au deturnat 8,3 milioane de lei, din care o parte a fost transferată în Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, aceștia sunt acuzați că au lansat o monedă virtuală, inducând în eroare investitorii și obținând astfel 700.000 USD.


Cine este Călin Donca mai exact?

Conform articolelor publicate în trecut de presa din România:

Călin Donca este un tânăr antreprenor cu o afacere care îi aduce milioane de euro, fiind sub 40 de ani și clasându-se în Top Forbes 500 dintre cei mai bogați români. Deși nu provine dintr-o familie bogată, a reușit să își construiască un imperiu în domeniul energiei datorită muncii și ambiției sale. A trăit momente dificile la început, dormind pe o saltea și mâncând pâine cu ulei. În ciuda dificultăților, inclusiv pierderea tuturor banilor în 2017, nu a renunțat la afacerea sa din domeniul energiei și a reușit să câștige aproape 10 milioane de euro în doar 6 luni, în 2020.

Donca trăiește într-o vilă luxoasă în Brașov și conduce mașini de lux. A plecat din Timișoara, unde a lucrat în vânzări, asigurări și publicitate, și mai târziu a deschis restaurante și hoteluri.


Călin consideră că secretul succesului său constă în multă muncă și determinare.





Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine