Burse pentru toată lumea! Elev cu media 1,97 primește bursă de merit în valoare de 450 de lei

Publicat:
3 minute
Autor: Redacția

La Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești din Prahova, un elev cu media de admitere 1,97 a fost recompensat cu o bursă de merit în valoare de 450 de lei. Acesta se încadrează printre primii 30% dintre elevii clasei, conform criteriilor actualei legi a educației.

Ilustrație actualitate.net

Această situație a fost evidențiată de Observatorul de Prahova, care a relatat despre cazul elevului din clasa profesională care, deși a intrat la liceu cu o medie sub 2, a primit această bursă de merit. Directoarea liceului, Viorica Rădulescu, a confirmat situația și a menționat că la liceul pe care îl conduce, 46 de elevi beneficiază de această bursă.


Un caz similar a fost semnalat și la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești, unde un elev cu media 4,59 la admitere a primit bursă de merit. În total, 373 de elevi din acest liceu au primit bursă de merit, inclusiv elevi cu medii sub 5.


Potrivit noilor reglementări din Legea Educației nr. 198/2023, bursele de merit se acordă pentru minimum 30% dintre elevii fiecărei clase a IX-a, în funcție de mediile de admitere. Chiar dacă aceste medii pot fi sub 5, elevii pot beneficia de burse de merit dacă se situează în primii 30% din clasă.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru, a explicat că, în cazul elevilor de clasa a IX-a, mediile de admitere pot fi foarte mici, cum ar fi 1,97, 2 sau 3, dar aceștia pot primi bursă de merit dacă se încadrează în procentul stabilit.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine