ActualitateDivertismentStil de viațăTehnologieInteresant

Bitcoin a depășit curajos pragul de 50.000 USD

Publicat:
2 minute

Dacă ieri, 16 februarie 2021, Bitcoin cocheta cu pragul de 50.000 USD , astăzi acesta a depășit pragul de 50.000 de dolari cu un avans serios!

Un Bitcoin valorează astăzi aproximativ 51.500 de dolari sau 208.224 lei.

Citește articolul introductiv , despre portofele de cripto și achiziționarea de criptomonede pentru începători.

De menționat că trendul ascendent este ajutat și de încrederea generată de către deschiderea către Bitcoin a mai multor bănci dar și a companiilor cu renume:

Compania americană Tesla, ce produce mașini electrice, condusă de Elon Musk a anunțat pe 8 februarie 2021, în raporturile fiscale (SEC), că a achiziționat Bitcoin în valoare de $1.5 miliarde de dolari , ca investiție strategică, iar că în viitor o să permită achiziționarea mașinilor Tesla cu plata in criptomonede.

Mastercard a anunțat pe 10 Februarie 2021 că urmează să implementeze criptomonede în rețeau proprie de carduri bancare conform articolului postat pe mastercard.com:

"Ne pregătim în acest moment pentru viitorul criptomonedelor și a plăților. Anul acesta Mastercard o să implementeze direct în rețeaua Mastercard anumite criptomonede.

Aceasta este o schimbare majoră și o să necesite foarte mult efort. O să fim foarte atenți cu tipul de criptomonede acceptate , pentru ca acestea să urmeze principiile noastre legate de valuta digitală, cu un focus pe protecția consumatorului și reglementările în vigoare.

Filozofia noastră legată de cripto este simplă: E vorba despre opțiuni. Mastercard nu este aici să recomande folosirea criptomonedelor dar suntem aici pentru a permite clienților, consumatorilor și business-urilor tranziția către valoarea digitală - tradițională sau cripto - în modul în care aceștia doresc. Este vorba despre opțiuni și alegeri ținănd cont că sunt banii dumneavoastră."

Bitcoin este în acest moment assetul cu cel mai mare ROI (return on investment) din istorie.

Valoare Bitcoin a crescut așa dramatic încât Bitcoin în valoare de $1 US cumpărat în anul 2011 ar valoara astăzi  mai mult de $100.000 USD.

Părerile analiștilor legate de viitorul pieței de cripto și a Bitcoin rămân însă în general împărțite.

Ne găsești și aici: Google News Google Play

Mai multe pentru tine

Divertisment
Cum a apărut soția lui Petre Roman la slujba de Înviere. Silvia Chifiriuc a făcut un gest impresionant în curtea bisericii
Stil de viață
Cea mai simplă rețetă pentru un drob de miel suculent și delicios. Ce ingrediente trebuie să pui, de fapt, pentru ca drobul să nu se usuce
Stil de viață
Femeile din horoscop care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Cad pur și simplu în genunchi în fața lor”
Stil de viață
Ingredientul care schimbă gustul total la sarmale. Rețeta pentru cele mai delicioase sarmale românești
Divertisment
Cabral a sărutat cu foc o domnișoară la Loft, pe litoral. Ce a făcut la plecare e total neașteptat
Actualitate
Boala autoimună de care suferă Carmen Tănase. Provoacă depresii severe, cancer și dereglări hormonale: „Am slăbit 10 kilograme, ce să mai zic”
Divertisment
Ce frumoasă a fost Daniela Nane la brațul iubitului mai tânăr. Parcă a renăscut! Controversele apărute după Premiile Gopo
Stil de viață
Zodiacul chinezesc în luna Mai. Dragonii sunt expuși riscurilor
Actualitate
De ce a fost operat, de fapt, Florin Piersic la Cluj, după ce i s-a făcut rău pe scena teatrului