ActualitateDivertismentStil de viațăTehnologieInteresant

A murit Andrew Brooks, cercetătorul care a dezvoltat primul test rapid pentru Covid

Publicat:
2 minute

Andrew Brooks a murit la vârsta de 51 de ani. El este cercetătorul care a dezvoltat primul test rapid pentru depistarea virusului COVID-19.

Andrew Brooks, omul de știință care a realizat primul test rapid pentru depistarea coronavirus

Andrew Brooks, profesor de cercetare la Universitatea Rutgers, a murit în urma unui infarct, atacul de cord fiindu-i fatal, iar medicii au fost nevoiți să-i declare decesul. Nu au fost făcute alte detalii publice despre ce ar fi provocat infarctul.

Omul de știință a încetat din viață pe 31 ianuarie, în Manhattan, iar cauza morții a fost făcută publică de sora sa, Janet Green, anunță CNN.

Cercetătorul este primul care a primit aprobare de urgență de la Administrația pentru Alimente și Medicamente pentru primul test rapid, în aprilie 2020, când situația coronavirus devenea din ce în ce mai problematică, iar lumea se afla deja în plină pandemie.

La acel moment, populația globului pământesc nu avea atât de multe informații despre COVID-19, foarte multe persoane erau speriate, iar majoritatea țărilor s-a instalat starea de urgență în care nimeni nu avea voie să iasă afară din casă făăr un motiv bine întemeiat.

„În loc să aveți un tampon nazo- sau orofaringian care este plasat în nas sau adânc în gât, trebuie pur și simplu pusă salivă într-un tub. Nu necesită colectarea de către un lucrător medical”, declara Andrew Brooks pentru Bill Hemmer, Fox News.

Omul de știință a fost directorul operațional și director de dezvoltare tehnologică al RUCDR Infinite Biologics, laboratorul care a dezvoltat testul salivei pentru depistarea COVID-19.

Din momentul în care s-a aprobat testul rapid realizat de către cercetător, la nivel global s-au folosit de către domeniul sănătății peste 4 milioane de teste.

Chiar și în prezent, testul rapid este unul dintre cele mai folosite și cea mai rapidă sursă de a depista infecția cu noul coronavirus.

Situația coronavirus în România

Până la 1 februarie 2021, în România s-au infectat peste 730.056 de persoane, dintre care 18.402 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Cele mai afectate zone din România de COVID-19 sunt Municipiul București cu 118759 de cazuri, Cluj 35587, Timiș 32530, Iași 31332,  Constanța 29963, Ilfov 28623, Brașov 28851, Prahova 26103, Bihor 20099, Argeș 20271.

În România, la nivel național, până la 1 februarie 2021, au fost prelucrate 5.449.538 de  teste RT-PCR și 121.305 teste rapide antigenice.

Ne găsești și aici: Google News Google Play

Mai multe pentru tine

Divertisment
Cum a apărut soția lui Petre Roman la slujba de Înviere. Silvia Chifiriuc a făcut un gest impresionant în curtea bisericii
Stil de viață
Cea mai simplă rețetă pentru un drob de miel suculent și delicios. Ce ingrediente trebuie să pui, de fapt, pentru ca drobul să nu se usuce
Stil de viață
Femeile din horoscop care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Cad pur și simplu în genunchi în fața lor”
Stil de viață
Ingredientul care schimbă gustul total la sarmale. Rețeta pentru cele mai delicioase sarmale românești
Divertisment
Cabral a sărutat cu foc o domnișoară la Loft, pe litoral. Ce a făcut la plecare e total neașteptat
Actualitate
Boala autoimună de care suferă Carmen Tănase. Provoacă depresii severe, cancer și dereglări hormonale: „Am slăbit 10 kilograme, ce să mai zic”
Divertisment
Ce frumoasă a fost Daniela Nane la brațul iubitului mai tânăr. Parcă a renăscut! Controversele apărute după Premiile Gopo
Stil de viață
Zodiacul chinezesc în luna Mai. Dragonii sunt expuși riscurilor
Actualitate
De ce a fost operat, de fapt, Florin Piersic la Cluj, după ce i s-a făcut rău pe scena teatrului