Ce este si cum se sarbătorește Ziua copilului?

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Ziua Copilului este o zi internațională dedicată copiilor, care este sărbătorită în diferite date în diferite țări. În România, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie. Această zi este menită să onoreze copiii și să crească conștientizarea privind bunăstarea și drepturile copiilor.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Convenția cu privire la Drepturile Copilului în 1989, care este un document internațional ce reprezintă drepturile fundamentale ale copiilor, inclusiv dreptul la viață, dreptul la sănătate, dreptul la educație și dreptul la joacă, precum și dreptul de a fi protejat împotriva violenței și discriminării și de a dezvolta în cel mai bun mod posibil.

Ziua Copilului este adesea marcată de activități distractive și educative menite să aducă zâmbetul pe fețele copiilor și să le aducă aminte de faptul că ei sunt valoroși și iubiți. Acestea pot include jocuri, petreceri, excursii la muzee sau la parc, programe educaționale și multe altele.

Cu toate acestea, Ziua Copilului este, de asemenea, o ocazie de a aduce în atenție problemele cu care se confruntă copiii în lumea de astăzi, cum ar fi abuzul, neglijarea, sărăcia și accesul inegal la educație, și de a promova eforturile de a combate aceste probleme.

Ce alte țări sărbătoresc ziua copilului pe 1 iunie?


Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în multe țări din întreaga lume, deși există și excepții. În unele țări, aceasta este marcată printr-o zi liberă, în timp ce în altele este o zi normală de lucru și școală, dar care este în mod obișnuit sărbătorită prin evenimente speciale pentru copii.

Iată o listă a unora dintre țările care sărbătoresc Ziua Copilului pe 1 iunie:

 1. Albania
 2. Angola
 3. Armenia
 4. Azerbaijan
 5. Belarus
 6. Benin
 7. Bosnia și Herțegovina
 8. Bulgaria
 9. Republica Populară Chineză
 10. Republica Cehă
 11. Ecuador
 12. Estonia
 13. Etiopia
 14. Guineea
 15. Kazahstan
 16. Coreea de Nord
 17. Kârgâzstan
 18. Laos
 19. Letonia
 20. Lituania
 21. Macedonia de Nord
 22. Moldova
 23. Mongolia
 24. Mozambic
 25. Peru
 26. Polonia
 27. România
 28. Rusia
 29. Slovacia
 30. Slovenia
 31. Tadjikistan
 32. Turkmenistan
 33. Ucraina
 34. Uzbekistan
 35. Vietnam

Idei de cum să petreci ziua copilului cu cei mici

 1. Organizează o petrecere tematică: Tema poate fi legată de personajul preferat al copilului tău din cărți, desene animate sau filme. Pregătește decoruri, costume și jocuri care să se potrivească cu tema.
 2. Vizitează un parc de distracții sau un parc tematic: Dacă se poate, o zi la parc cu prietenii și familia poate fi o modalitate minunată de a sărbători.
 3. Organizează un picnic în aer liber: Pregătește mâncăruri delicioase și sănătoase, adu jocuri și activități în aer liber pentru a vă bucura de o zi frumoasă în parc sau în curtea din spate.
 4. Creați împreună: Organizează un atelier de artă acasă, unde tu și copilul tău puteți picta, modela, face brățări sau orice altceva îi place.
 5. Gătește împreună: Gătește împreună cu copilul tău mâncarea sau desertul lui preferat.
 6. Vizionează filme pentru copii: Organizează un maraton de filme pentru copii cu popcorn și băuturi răcoritoare.
 7. Organizează o vânătoare de comori: Aceasta poate fi o modalitate distractivă și interactivă de a sărbători Ziua Copilului.
 8. Ședință foto: Organizează o ședință foto distractivă pentru copilul tău și prietenii lui. Acestea pot fi fotografii tematice sau pur și simplu portrete amuzante.
 9. Organizează o zi de voluntariat: Dacă copilul tău este suficient de mare, puteți petrece o zi făcând voluntariat împreună la un adăpost local de animale, la o bancă de alimente sau la o organizație de caritate.

Amintiți-vă că cel mai important lucru este ca Ziua Copilului să fie plină de distracție, iubire și recunoștință pentru copiii din viața ta.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine