Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății

Publicat:
2 minute

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis din funcție de Florin Cîțu, după săptămâni pline de tensiune și la o zi după ce Andreea Moldovan, secretar de stat, a carantinat o localitate fără a se consulta cu premierul.

article img

Vlad Voiculescu, alături de Andreea Moldovan. Sursa foto: G4Media.ro

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși din funcții de Florin Cîțu

Premierul României a făcut declarații publice prin care a anunțat că i-a cerut lui Klaus Iohannis demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, dar și a Andreei Moldovan din funcția de secretar de stat.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Florin Cîțu.

Răspunsul președintelui României la solicitarea lui Florin Cîțu a venit în aceeași zi, cu aprobarea decretului demiterii celor doi politicieni din funcțiile de stat. O propunere pentru înlocuirea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății este Dan Barna, care ar fi refuzat nominalizarea, potrivit unor surse din ședința conducerii Alianței USR PLUS.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Așadar, decizia premierului Florin Cîţu privind eliberarea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a Andreei Moldovan a fost publicată în Monitorul Oficial.

În urma tensiunilor din Guvern, USR PLUS amenință cu ruperea Coaliției.  Cele două partide nu vor să accepte înlăturarea ministrului Sănătății fără acordul lor.

Tensiuni între Vlad Voiculescu și premierul Cîțu

Picătura care a umplut paharul între Vlad Voiculescu și Florin Cîțu a fost decizia Andreei Moldovan de a carantina o localitate, fara a se consulta in prealabil cu premierul Romaniei cu privire la aceasta decizie.

Andreea Moldovan a declarat, inainte de a fi demisa, ca documentul a fost discutat și votat în Comitetul Tehnico-Științific, care e un comitet interministerial și în care se decid și hotărârile CNSU.

Vlad Voiculescu si premierul Citu nu au avut o relatie apropiata si in perioada mandatului au avut mai multe rabufniri, s-au sicanat si si-au contestat unul altuia deciziile.

Mai multe pentru tine