Steve Wright a murit. Legendarul prezentator de la BBC a încetat din viață la 69 de ani

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Steve Wright a murit la 69 de ani, anunțul fiind făcut de familia sa. Legendarul prezentator de la Radio 2 BBC a fosta gazda mai multor emisiuni de la BBC Radio 1 și Radio 2 pentru mai bine de patru decenii.

Steve Wright a murit la 69 de ani. Foto:BBC Radio 2

Steve Wright, un veteran al grupului BBC, a murit la doar 69 de ani, iar ultima sa emisiune fusese chiar duminica trecută, când a înregistrat o emisiune pentru Ziua Îndrăgostiților de pe 14 februarie, în cadrul programului său cu melodii de dragoste.

Steve Wright a murit cu o zi înainte de Ziua Îndrgostiților

Moartea lui Steve Wright sa a fost anunțată de familia sa într-o declarație de presă dată publicului marți, 13 februarie, scrie The Independent.

„Cu profundă tristețe și profund regret, anunțăm decesul iubitului nostru Steve Wright.

Pe lângă fiul său, Tom, și fiica sa, Lucy, Steve îi lasă în urmă pe fratele său, Laurence, și pe tatăl său, Richard. De asemenea, îndurerați sunt și prietenii apropiați, colegi, dar și milioanele de ascultători de radio devotați care au avut norocul și marea plăcere de a-l permite pe Steve în viața lor de zi cu zi, fiind una dintre cele mai durabile și populare personalități de radio din Marea Britanie.

În timp ce suntem cu toții îndurerați, familia solicită intimitate în aceste momente extrem de dificile.”, se arată în anunțul transmis de familie.

Reacția BBC, după moartea lui Steve Wright

„Noi toți cei de la BBC avem inima frântă la auzul acestei vești teribil de triste. Steve a fost un radiodifuzor cu adevărat minunat, care a fost o parte imensă din viețile multora dintre noi de-a lungul multor decenii.

A fost profesionistul suprem - pasionat de meseria de radio și profund în contact cu ascultătorii săi. Acest lucru a fost recunoscut pe bună dreptate în lista de onoruri de Anul Nou cu MBE pentru serviciile aduse radioului.

Nimeni nu a avut mai multă energie pentru a livra emisiuni care să pună un zâmbet pe fețele publicului. Aceștia l-au iubit profund. Ne gândim la Steve și la familia sa și ne va lipsi teribil.”, a declarat directorul general al BBC, Tim Davie.

Cine a fost Steve Wright, legendarul prezentator BBC

Steve Wright s-a născut în Greenwich în 1954 și a crescut în New Cross, în sudul Londrei. Tatăl său, Richard, a condus magazinul Burton's din Trafalgar Square.

Steve Wright, prezentatorul radio britanic, este cunoscut în principal pentru emisiunea sa de după-amiază, "Steve Wright in the Afternoon", difuzată pe BBC Radio 2. Wright a avut o carieră îndelungată și influentă în radioul britanic, începând să lucreze la BBC în anii 1980.

Steve Wright s-a alăturat pentru prima dată BBC la începutul anilor '70 ca funcționar, după care a realizat emisiuni radio pentru Thames Valley Radio în 1976. Marea sa șansă a venit în 1979, când a obținut propria emisiune de noapte la Radio Luxembourg. Apoi, 1980, Steve s-a întors la BBC, preluând un post de sâmbătă seara la Radio 1.

Stilul său de prezentare este unic, combinând muzica, interviurile cu celebrități și segmente de divertisment, precum și celebrele sale "factoids", informații scurte și adesea amuzante sau neobișnuite despre diverse subiecte.

Pe lângă emisiunea sa de după-amiază, Wright a prezentat și alte programe pe Radio 2, inclusiv "Steve Wright's Sunday Love Songs", o colecție de melodii romantice și dedicații de la ascultători, care s-a bucurat de popularitate.

De asemenea, a avut emisiuni pe alte posturi de radio, inclusiv Radio 1, și a contribuit la dezvoltarea formatului de radio în Marea Britanie. Abordarea sa caldă și prietenoasă, îmbinată cu un amestec de muzică și conversație, au făcut din Steve Wright unul dintre cei mai îndrăgiți și respectați prezentatori de radio din Marea Britanie.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine