Nintendo vrea să lanseze o consolă Switch cu ecran OLED si tehnologie NVIDIA DLSS

1 minut
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Noua versiune de consolă Switch, de la Nintendo, ar putea să vină cu un SOC (system-on-a-chip) de la NVIDIA ce ar introduce suport pentru DLSS (Deep Learning Super Sampling) conform unui raport Bloomberg.

article img

Ce este DLSS?

DLSS este o metodă de scalare a imaginilor de la o rezoluție inferioară la una superioară care păstrează calitatea imaginii.

Tehnologia DLSS are la bază o rețea neurală de tip deep learning. Practic NVIDIA și-a antrenat un neural network adaptiv folosind mii de ore de video pentru a putea prezice coerent și fără prea mari pierderi de calitate un frame/imagine la rezoluție mare bazat pe o imagine la rezoluție mai mică.

În speță dispozitivele ar avea nevoie de mai puțină putere de procesare grafica (GPU) pentru a genera imagini clare la rezoluții superioare.

Tehnologia DLSS ar putea să aibă un viitor frumos, în special pe dispozitivele de gaming mobile cum este Nintendo Switch. Acestea au capacitate de procesare limitată în combinația de putere grafică, cpu și baterie.

Generația curentă de Switch are deja probleme în diverse jocuri cu menținerea rezoluției chiar la 720p în modul mobil sau 1080 atunci când consola este conectată la un TV.

Noul Switch ar urma să vină cu un ecran OLED de 7 inch. (17.7 cm) și cu un nou SOC de la NVIDIA.

Folosind tehnologia DLSS este posibil ca Switch să poată să suporte rezoluții de 2.7- 4k atunci când dispozitivul este conectat la un televizor.

Citește și:

Prețurile echipamentelor electronice ar putea să explodeze în viitorul apropiat datorită cererii mari și problemelor de producție.

Prețul unui PC de top pentru gaming costă în 2021 cât o mașină second-hand

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine