Google dorește să asculte apelurile telefonice de pe Android cu ajutorul Inteligenței Artificiale pentru a preveni escrocheriile

3 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

Google a anunțat o nouă funcție pentru utilizatorii de Android care permite IA să asculte apelurile telefonice în efortul de a identifica și a avertiza împotriva posibilelor escrocherii. Acest anunț a fost parte a inițiativei mai largi a Google, declarată la recenta conferință Google I/O, de a încorpora profund IA în sistemul de operare Android.

captură youtube.com

Numită "Gemini", asistentul AI va fi accesibil prin butonul de alimentare, activând un panou suprapus care interacționează cu conținutul afișat în acel moment pe ecranul utilizatorului.

Printre diversele capacități demonstrate, cea mai controversată este abilitatea Gemini de a asculta în direct conversațiile telefonice pentru a alerta utilizatorii despre posibile activități frauduloase.

De exemplu, în timpul unei demonstrații organizate, Gemini a identificat cu succes un apel escroc în care un escroc încerca să convingă un utilizator să transfere bani sub pretextul de a-i securiza, alertând prompt utilizatorul cu un avertisment că băncile nu solicită de obicei astfel de acțiuni.


Deși această caracteristică are ca scop îmbunătățirea securității și experienței utilizatorilor, ea a ridicat, de asemenea, preocupări legate de confidențialitate, în ciuda asigurărilor Google că toate procesările vor avea loc pe dispozitiv, asigurând că datele sensibile precum apelurile telefonice și documentele nu vor fi transmise pe internet. În plus, utilizatorii preocupați de confidențialitate vor avea opțiunea de a activa această funcție.


IA va suporta și alte funcționalități, cum ar fi rezumarea și interogarea textelor din PDF-uri și generarea de imagini din prompturi textuale direct în aplicațiile de mesagerie. Pentru utilizatorii cu deficiențe de vedere, sistemul Talkback al Android va include în curând capacități IA pentru a descrie imaginile care lipsesc de descrieri textuale.


Accentul pus pe IA a eclipsat actualizările la Android 15, care a fost retrogradat la a doua zi a Google I/O, reflectând pivotul strategic al companiei către caracteristici îmbunătățite de IA în detrimentul actualizărilor tradiționale ale sistemului de operare.


Google plănuiește să ofere unele dintre aceste caracteristici avansate de IA prin serviciul bazat pe abonament, Gemini AdvancedNe găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine