De ce a scăzut Bitcoin la 48.000 USD?

2 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

O corecție a prețului Bitcoin aduce valoarea acestuia înapoi la prețul de 48.000 USD per unitate asta după ce începutul de an a adus o urcare puternică a acestuia de la 30.000 USD până la 58.000 USD.

Astăzi, 23 Februarie 2021, un Bitcoin valoarează aproximativ 48.000 USD sau 192.000 lei (39.500 EUR).

article img

De ce a scăzut Bitcoin?

Bitcoin a avut o creștere puternică până aproape de 50.000 de dolari americani unde a și întâlnit un punct de rezistență peste care nu a reușit să treacă.

Rezistenta este nivelul de preț unde oferta este considerata a fi suficient de puternica pentru a preveni continuarea unei aprecieri.

În general, cu cât prețul unei entități financiare avansează către un nivel de rezistență și prin consecință acesta devine mai costisitor, cu atât vânzatorii devin mai inclinați să vândă iar cumpărătorii mai puțin tentați să cumpere. În momentul in care prețul începe să testeze nivelul de rezistență, se consideră că oferta o să fie, cel puțin teoretic, suficient mai mare decât cererea, prevenind astfel o apreciere a prețului peste rezistenta.

Opusul rezisteței este punctul de suport. Atunci când prețul scade sub un nivel de suport, acesta devine rezistenta. Când prețul se apreciază peste un nivel de rezistenta, acesta devine suport.

Prețul Bitcoin a avut o creștere recentă împinsă din spate și anunțul prin care Tesla își informa investitorii că a achizițional Bitcoin în valoare de $1.5 miliarde USD.

Citește mai multe despre ce a ajutat prețul Bitcoin să crească aici.

Rezistență Bitcoin la prețul de 50.000 USD și automat scăderea în valoare a pieței de cripto a fost generată și de declarații recente a mai multor persoane publice:

- Elon Musk - SEO Tesla INC - declara recent (20 Februarie 2021) că prețul Bitcoin și valoare de piață generală a criptomonedelor pare întradevăr cam ridicată pentru acest moment.

- Janet Yellen - Secretarul Trezoreriei S.U.A - și-a arătat îngrijorarea pentru piața de cripto declarând că aceasta este foarte volatilă și este îngrijorată de posibilele pierderi pe care investitorii le pot avea. În trecut aceasta a declarat că criptomonedele sunt în general un mediu foarte speculativ.

Mai multe persoane publice, inclusv Janey Yellen, și-au arătat de asemenea îngrijorarea de faptul că Bitcoin și piața de cripto în general , este un instrument financiar care poate fi folosit în mod ilicit și legat de activități ilegale.

Acest lucru poate fi spus în aceași măsură și despre cash. În plus este mult mai greu de urmărit tranzacțiile cash față de cele cu Bitcoin asta deoarece la baza tehnologiei pe care stă fundația criptomonedelor - Blockchain -  se află un istoric al tuturor tranzacțiilor și adreselor. Acest istoric (ledger) al tranzacțiilor este disponibil oricui în mod public (cel puțin pentru majoritatea criptomonedelor, precum Bitcoin, Ethereum etc)

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine