Dana Budeanu, în conflict cu Direcția de Situații de Urgență

Publicat:
4 minute

Dana Budeanu este în scandal cu DSU (Direcția de Situații de Urgență), după ce a postat pe contul ei de Instagram că numărul persoanelor infectate cu COVID-19, ori internate la ATI (Terapie Intensivă) este cu totul altul decât cel menționat de autorități. În acest context, DSU a adus lămuriri și o acuză pe vedetă de fake news.

article img

Dana Budeanu

Dana Budeanu, acuzată de fake news de DSU

Dana Budeanu reușește să ajungă în atenția media, iar acum și a autorităților după valul de mesaje anti-vacciniste, însă și a informațiilor care, potrivit DSU, sunt false. Fashion editorul postează pe contul de Instagram și pe site-ul știri pe surse clipuri în care apare vorbind despre politică, pandemia cu noul coronavirus și informații pe care susține că le are ca sigure despre situația reală din spitale.

Specialista în modă a făcut numeroase declarații despre situația COVID în România, despre care susține că este ascunsă de autorități. Ea a intrat într-un conflict chiar și cu medicul Raed Arafat, dar și cu alte personaje medicale pe tema coronavirus.

De această dată, Dana Budeanu a postat pe internet că la Spitalul Floreasca au fost internați la ATI mai multe persoane, dintre care o mare parte dintre aceștia ar fi fost vaccinați împotriva coronavirus.

În urma distribuirilor postării pe rețelele de socializare de către mai multe persoane, DSU a acuzat-o pe Dana Budeanu de promovarea unor informații false în spațiul virtual.

„Ca urmare a unor informații diseminate opiniei publice astăzi, 20 septembrie 2021, de către Dana Budeanu, într-un material video, regăsit pe o  rețea de socializare,  pe contul oficial Știri pe Surse, conform cărora apare afirmația “La Floreasca, la ATI, atenție populație, joi, la închiderea zilei, 11 internați, dintre care 7 dublu vaccinați”, pentru o corecta informare a opiniei publice precizăm că cele prezentate de persoana amintită anterior se înscriu în spectrul informațiilor false, de tip fake news. În scopul probării acestor afirmații precizăm următoarele:

Luând la cunoștință  aceste informații, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a solicitat date Spitalului Clinic de Urgență București “Floreasca” despre situația pacienților internați în secția ATI destinată COVID-19, operaționalizată în cadrul spitalului.

DSU se delimitează ferm de aceste informații, care stârnesc controverse, confuzie și destabilizează întregul proces de vaccinare, producând neîncredere și panică, atât printre persoanele imunizate cu schema completă de vaccin anti COVID-19 cât și printre persoanele nevaccinate sau care sunt în curs de imunizare completă prin vaccin.

Astfel, conform celor precizate de Spitalul Clinic de Urgență Floreasca , de la debutului valului 4 până în prezent, în secția ATI-SCUB Floreasca au fost internați un total de 15 pacienți dintre care 4 fiind vaccinați cu schemă completă. Totodată, pacienții vaccinați au vârste cuprinse între 72-84 ani și prezintă comorbidități de tipul: boli cardiace, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală renală în program de hemodializă și imunosupresie. Toți pacienții se află la mai mult de 6 luni de la finalizarea schemei de vaccinare. La acest moment, în cadrul secției au rămas  11 pacienți, dintre care doar 3 cu schemă completă de vaccinare, în categoria și comorbiditățile descrise anterior.

Reamintim faptul că în urma raportului elaborat de către INSP pentru perioada 6-12 septembrie 2021, 95,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă. Totodată, în același interval de timp, 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Raportul INSP mai arată că de la începutul pandemiei până în prezent 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 94,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Totodată, persoana amintită anterior afirmă faptul că o altă persoană publică, vaccinată complet este internată intr-o secție ATI. Această afirmație este de asemenea, falsă, persoana respectivă, pozitivă COVID-19 nu s-a aflat într-o secție de terapie intensivă, ba mai mult a fost externată în cursul zilei de sâmbătă, conform celor precizate de medicii unității spitalicești.

Ca o nota definitorie, fiind vorba despre vaccinare, adresăm un nou apel tuturor cetățenilor să se informeze din surse oficiale, să urmărească analizele efectuate de specialiștii din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, date oficiale care sunt prezentate pe site-ul oficial INSP, respectiv informările zilnice furnizate  de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Suntem în plin val 4 al pandemiei, în care presiunea pe sistemul medical este evidentă, unde personalul medical depune eforturi considerabile în scopul salvării de vieți și unde autoritățile competente în gestionarea pandemiei de COVID-19 conlucrează eficient, permanent și continuu în depășirea acestei situații dificile cu care o lume întreagă se confruntă, în ultimul an și jumătate”.

Cine este Dana Budeanu?

Dana Budeanu a devenit cunoscută în timpul mariajului cu omul de afaceri Radu Budeanu, împreună cu care a condus mai mulți ani revistele Ciao!, Cancan și alte site-uri de showbiz. De altfel, prietenia cu Mihaela Rădulescu a adus-o în fața publicului, rubricile despre modă pe care le-a avut în Ciao! și, ulterior, aparițiile la tv ca și stilist de modă. Ea a avut o colaborare de mai bine de 4 ani cu Pro TV, care s-a încheiat după ce a criticat inițiativa Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Dana Budeanu a colaborat cu mai multe reviste de modă, însă, în ultima perioadă, s-a axat pe probleme politice.

Mai multe pentru tine