Cine este cu adevărat neînfricatul jurnalist Tucker Carlson. Face parte dintr-o familie celebră din Statele Unite

5 minute
Publicat:
Autor: Alexandra Marin

Tucker Carlson este un comentator politic și personalitate de televiziune american, cunoscut mai ales pentru emisiunea sa, "Tucker Carlson Tonight", difuzată pe Fox News. Înainte de a deveni una dintre cele mai recunoscute figuri în media conservatoare americană, Carlson a avut o carieră diversă în jurnalism, lucrând pentru mai multe publicații și rețele de televiziune.Tucker Carlson este o figură polarizantă în peisajul media american, adorat de susținători pentru abordarea sa neînfricată a subiectelor controversate și criticat de adversari pentru stilul său provocator și unele dintre opiniile sale. Indiferent de opinia publică, impactul său asupra discursului politic american este incontestabil, făcând din el una dintre cele mai influente voci ale conservatorismului american contemporan.

Tucker Carlson a crescut într-o familie cu multe posibilități financiare

Născut pe 16 mai 1969, în San Francisco, California, Tucker McNear Carlson este fiul lui Richard Warner Carlson, un fost prezentator de știri și director al „Voice of America”, și al Lise McNear. După divorțul părinților săi, Tucker a crescut sub îngrijirea tatălui său și a mamei sale vitrege, Patricia Caroline Swanson, moștenitoarea companiei Swanson Health Products.

Carlson a urmat școala St. George din Rhode Island și mai târziu a absolvit cu o licență în istorie de la Trinity College din Hartford, Connecticut, în 1991. Încă din timpul studiilor, a manifestat un interes puternic pentru jurnalism și politica americană.

După absolvire, Carlson a început să lucreze ca fact-checker la revista "Policy Review", unde și-a dezvoltat aptitudinile de scriere și analiză. A continuat să scrie pentru diverse publicații, inclusiv "The Weekly Standard", unde a devenit recunoscut pentru stilul său incisiv și opinii conservatoare.

În anii 2000, Carlson a făcut tranziția către televiziune, lucrând pentru CNN ca și co-prezentator al emisiunii "Crossfire". Stilul său provocator și dezbaterile intense cu invitații de pe poziții opuse au atras atenția și l-au făcut o figură cunoscută în media. În 2005, după plecarea de la CNN, Carlson a avut o scurtă perioadă la PBS, unde a găzduit "Tucker Carlson: Unfiltered", și apoi la MSNBC, cu emisiunea "Tucker".

Succesul lui Tucker Carlson la Fox News

Cariera lui Carlson a luat o întorsătură semnificativă în 2009, când s-a alăturat televiziunii Fox News. Acolo și-a găsit adevărata nișă, apărând regulat în emisiuni și, în cele din urmă, primind propria emisiune de seară, "Tucker Carlson Tonight", în 2016. Emisiunea s-a concentrat pe discuții și dezbateri pe teme politice, economice și sociale, dintr-o perspectivă conservatoare, adesea controversată.

Sub conducerea lui Carlson, emisiunea a devenit rapid una dintre cele mai urmărite emisiuni de știri de seară din Statele Unite, cunoscută pentru criticile sale la adresa progresiștilor, politicilor de stânga și, uneori, chiar a conservatorilor. Carlson a fost lăudat pentru abordarea directă și întrebările incisive, în timp ce criticii l-au acuzat de promovarea divizării și a teoriilor conspirative.

Pe parcursul carierei sale, Tucker Carlson a fost implicat în numeroase controverse, inclusiv acuzații de promovare a teoriilor conspirative, comentarii considerate rasiste sau xenofobe și disputa cu organizații de media și personalități publice. În ciuda acestor controverse, Carlson a rămas o figură influentă în media conservatoare, apărându-și adesea opiniile și criticând ceea ce el consideră a fi excesele mișcărilor de stânga și ale corectitudinii politice.

Cel mai recent caz este interviul cu Vladimir Putin, unde a fost acuzată de lipsă de transparență și huiduit de jurnaliști din mai multe părți ale lumii, inclusiv de jurnaliști ruși, care i-au condamnat gestul. Tucker Carlson nu l-a întrebat în interviu pe Putin despre morțile angajaților din media rusească, însă a ținut să spună că a dorit un itnerviu cu Putin pentru a afla și cealaltă parte de adevăr

În afara carierei sale profesionale, Tucker Carlson este căsătorit cu Susan Andrews din 1991, cu care are patru copii. Carlson este cunoscut pentru a păstra un nivel relativ scăzut de publicitate în ceea ce privește viața sa personală, preferând să își concentreze atenția publică asupra carierei și opiniilor sale politice.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine