Au strâns averi impresionante din sport! Cât de bogați sunt Messi, Ronaldo sau Kylian Mbappé. Top cel mai bine plătiți sportivi din lume

Publicat:
4 minute

Forbes a făcut topul celor mai bogați sportivi din lume, iar fruntaș este Cristiano Ronaldo, cu o avere de 136 de milioane de dolari, urmat de Messi, cu 130 de miliioane de dolari, și Kylian Mbappé, cu o avere de 120 de milioane de dolari. Ei sunt cei mai bogați și cel mai bine plătiți oameni din sport din întreaga lume.

Fotbaliști, tenismeni, baschetbaliști, boxeri, jucători de golf sau atleți, iată care sunt ce mai înstăriți sportivi de pe pământ. Au făcut averi impresionante din meseriile lor, dar și performanță cunoscută la nivel mondial.

Cristiano Ronaldo a revenit în fruntea listei celor mai bogați sportivi din lume, loc pe care nu l-a mai ocupat din 2017. Însă după ce a semnat cu Arabia Saudită, Cristiano Ronaldo a devenit cu mult mai bogat. Este urmat de Messi, căruia i-au crescut veniturile după participarea la FIFA Cupa Mondială 2022. Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Kylian Mbappé, care la 22 de ani a devenit unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din lume, după succesul pe care l-a avut la Cupa Mondială, chiar dacă nu a reușit să învingă Argentina lui Messi, scorul terminându-se 4 - 2, însă veniturile au fost pe măsură.

Potrivit Forbes , majoritatea sportivilor au avut venituri considerabile venite din Orientul Mijlociu, unde oportunitățile de investiție sunt foarte mari. Conform aceleiași publicații, lista cu cei mai bogați sportivi din lume este realizată în perioada 1 Mai 2022 - 1 Mai 2023, iar câștigurile sunt calculate înainte de impozite sau comisioanele agenților.

Veniturile sportivilor sunt atât din fotbal, cât și de pe urma parteneriatelor realizate pe social media, din afacerile pe care le dețin, dar și contracte de imagine.

În 2023, totalul celor 10 sportivi milionari este de 1.11 miliare de dolari, potrivit Forbes, adică cu 12% mai mare decât în 2022 și cu 5 procente mai mare decât în 2018, care a însemnat 1.06 miliarde de dolari.

Cel mai bine plătiți sportivi din lume, potrivit Forbes

Cristiano Ronaldo - avere de 136 de milioane de dolari

View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

La vârsta de 38 de ani, portughezul se bucură de venituri considerabile, căci Cristiana Ronaldo are o avere de 136 de milioane de dolari. Este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, deși vârsta de pensionare în acest sport este de 35 de ani.

Potrivit Forbes, Cristiano Ronaldo și-a mărit veniturile după ce a plecat de la Manchester United pentru a se alătura echipei Al-Nassr, în noiembrie 2022. Salariul lui Ronaldo este de 75 de milioane de dolari pe an, un salariu enorm de mare pentru un fotbalist. Însă fotbalul este un sport din care se fac mulți bani, iar pasionați sunt destui care plătesc să vadă meciurile din întreaga lume, din diferite ligi. După semnarea contractului cu Al-Nassr, veniturile lui Ronaldo au mai crescut și datorită parteneriatelor media cu diferite firme din zonă, dar și din întreaga lume. Doar pe Instagram este urmărit de aproape 600 de milioane de oameni, ceea ce îl face cel mai urmărit om de pe planetă.

Cristiano Ronaldo este foarte căutat de multe companii care doresc ca starul portughez să-și asocieze imaginea. Până acum, din contractele de publicitate, portughezul a câștigat 1 miliard. De exemplu, Nike, un partener important în ceea ce privește imaginea sa, a semnat un contract pe viață cu sportivul în 2016, fiind parteneri din 2003.

Cristiano Ronaldo activează și în afaceri cu criptomonede, ceasuri, haine și multe alte branduri renumite, una dintre ele fiind Jacob & Co., o companie producătoare de ceasuri de lux.

Lionel Messi - avere de 130 de milioane de dolari

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

După succesul de la Cupa Mondială 2022, Messi și-a dublat câștigurile, mai ales că a dus Argentina pe locul 1, fiind campioana FIFA din acel an. Messi și Ronaldo sunt cei mai buni jucători din lume, culmea, ambii din aceeași generație.
Ronaldo i-a luat însă locul lui Messi, care în 2022 a fost cel mai bogat sportiv din lume, însă acest lucru se poate schimba în 2024.

Messi a devenit cel mai bogat sportiv din lume în 2019 și e posibil să-i fure trofeul lui Ronaldo pentru a treia oară, mai ales că se zvonește că s-ar ptuea să facă o schimbare de echipă, însă asta rămâne de văzut.

Așadar, Messi s-ar putea duce în echipa din Arabia Saudită pentru 400 de milioane de dolari, dublu față de cât a luat Ronaldo pe sezon, după ce s-a mutat la Al-Nassr. Însă acestea sunt doar zvonuri.

Messi mai are contracte avantajoase și cu Pepsi sau Budweiser. Argentinianul a câștigat 65 de milioane de dolari într-un an din reclame, dintre care 20 de milioane de dolari i-a adus numai un contract pe care îl are cu o platformă de blockchain. Messi are și el colaborări cu diferite platforme de criptomonede.

Cel mai avantajos contract îl are cu brandul sportiv Adidas, cu care are o colaborare din 2006, iar din 2017 a semnat un contract pe viață, cu un venit anual de 25 de milioane de dolari.

Kylian Mbappé - 120 de milioane de dolari

View this post on Instagram

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

LeBron James - 119.5 milioane de dolari

View this post on Instagram

A post shared by 👑 (@kingjames)

Canelo Álvarez - 110 milioane de dolari

View this post on Instagram

A post shared by Saul Alvarez (@canelo)

Dustin Johnson - 107 milioane de dolari

View this post on Instagram

A post shared by Dustin Johnson (@dustinjohnsongolf)

Phil Mickelson - 106 milioane de dolari

View this post on Instagram

A post shared by Phil Mickelson (@philmickelson)

Stephen Curry - 100.4 milioane de dolari

View this post on Instagram

A post shared by Wardell Curry (@stephencurry30)

Roger Federer - 95.1 milioane de dolari

View this post on Instagram

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

Kevin Durant - 89.1 millioane de dolari

View this post on Instagram

A post shared by Kevin Durant | KD (@duranthighlights)

Pe noi poți să ne urmărești pe Facebook și Instagram.

Mai multe pentru tine