Adolescentă de 17 ani, ucisă și îngropată în curtea vecinului. Uimitor cum au reușit să o identifice părinții

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Valerie Tindall, o adolescentă de 17 ani, care fusese dată dispărută în urmă cu cinci luni, a fost găsită îngropată în curtea vecinului ei.

Familia adolescentei a anunțat dispariția ei pe 8 iunie, iar autoritățile au inițiat imediat o anchetă amplă pentru a găsi tânăra dispărută. Cu toate acestea, luni de zile s-au scurs fără ca vreo pistă concretă să ducă la descoperirea ei.

Valerie Tindall, recunoscută după oja de pe unghii

Cu toate astea, s-a dovedit că un indiciu neobișnuit a fost cheia descoperirii tragice. Oja de unghii portocalie purtată de Valerie Tindall în ziua dispariției sale a jucat un rol important în identificarea ei.

Atunci când autoritățile au localizat rămășițele umane în curtea vecinului său, au observat cu surprindere că unghiile portocalii erau identice cu cele pe care tânăra le purtase în ultima ei postare pe rețelele de socializare din 7 iunie.

Vecinul adolescentei, Patrick Scott, în vârstă de 59 de ani, care locuia în spatele casei familiei Tindall, a fost reținut și acuzat de crimă după ce a mărturisit că a ucis-o pe Valerie Tindall pe 7 iunie. În plus față de acuzația de crimă, Scott a fost inculpat și pentru obstrucționarea justiției și pentru furnizarea de informații false unui ofițer de poliție, conform documentelor de acuzare.

Chiar dacă a fost arestat, inițial, Patrick Scott a pledat nevinovat în fața instanței, conform informațiilor oficiale. Nu s-a făcut nicio declarație publică din partea avocatului lui Scott în acest moment.

Conform relatărilor, Patrick Scott a povestit anchetatorilor că a strangulat-o pe Valerie Tindall cu o curea în locuința sa, după o ceartă acerbă. Scott, care avea o afacere de tuns iarba, colabora cu tânăra, care lucra pentru el. După comiterea crimei, el a construit o cutie și a introdus cadavrul lui Tindall în ea, înfășurându-l în plastic negru și sigilând totul cu bandă adezivă, scrie CNN.com.

Patrick Scott

Cutia a fost apoi îngropată într-o gaură din curtea lui Scott, care a folosit o lopată pentru a ascunde probele. Inițial, Scott a negat orice implicare și a spus atât forțelor de ordine, cât și familiei Tindall că nu a văzut-o pe Valerie și nici nu a interacționat cu ea pe 7 iunie.

Surprinzător, el și soția sa au mers la reședința familiei Tindall în acea zi, susținând că încearcă să sprijine familia în această perioadă dificilă, conform documentelor.

Cazul a luat o întorsătură dramatică când, în urma investigațiilor, au fost obținute mandate de percheziție pentru locuința lui Scott. Rămășițele umane au fost găsite în curtea acestuia la începutul săptămânii, punând capăt agoniei familiei Tindall care căuta răspunsuri.

Un detaliu crucial în identificarea rămășițelor umane a fost culoarea ojei de unghii portocalie. Se pare că Valerie Tindall purta această ojă în ziua dispariției sale, iar unghiile sale portocalii au fost văzute într-o postare pe rețelele de socializare din 7 iunie. Acest element de legătură a fost esențial în confirmarea identității tinerei.

Cazul Valeriei Tindall a atras atenția întregii comunități din Indiana și a ridicat întrebări privind siguranța în vecinătate și eficiența anchetelor în cazurile de persoane dispărute. Întreaga comunitate este șocată și întristată de tragicul sfârșit al tinerei Valerie, iar autoritățile continuă să investigheze cauza morții ei.

În ciuda mărturisirii lui Patrick Scott, cauza exactă a morții lui Valerie Tindall rămâne în așteptarea rezultatelor toxicologice și a unui raport final de autopsie, potrivit autorităților. Ancheta continuă pentru a stabili toate circumstanțele acestei tragedii și pentru a aduce dreptate în acest caz cutremurător. Comunitatea este profund afectată de pierderea unei tinere vieți și rămâne în așteptarea justiției.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine