Coronavirus

Despre Coronavirus

Ultimele știri despre Coronavirus (COVID-19)

Ce este Coronavirusul - Covid-19

Coronavirus este un o familie de virusuri iar Coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2), este un virus ce provoacă o infecție numită COVID-19.

Până în momentul de față, pandemia COVID-19 a ucis 2,6 milioane de oameni la nivel global. Coronavirus, numit și coronavirus Wuhan după numele orașului din China de unde a început răspândirea lui, este un virus foarte periculos pentru umanitate. 

La nivel oficial și public, primele cazuri de COVID-19 au apărut pe 12 decembrie 2019. În realitate, în China, virusul ar fi apărut cu o lună și jumătate înainte de data menționată.

Primele cazuri de pneumonie de cauză necunoscută a fost legat de consumul de pește sau animale vii din piața din Wuhan. Oamenii de știință au realizat că se luptă cu un inamic nou, asta pentru că niciun vaccin și tratamente existente nu au dat randament în acest nou tip de coronavirus.

În România și Republica Moldova, primele cazuri de coronavirus au fost confirmate pe 26 februarie și respectiv 7 martie 2020. Pe 11 martie 2020 OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a declarat că la nivel mondial omenirea se luptă cu o pandemie de SARS-COVID-19. În cazul noului coronavirus, perioada de incubație este 1 și 14 zile. Printre simptome se regăsesc febră, tuse și dificultăți de respirație, potrivit vaccination.info.eu.