#Coronavirus

Premierul Florin Cîțu, despre carantinarea Bucureștiului. Ce măsuri se vor lua în perioada imediat următoare

19 martie 2021   Știri interne
article img
Premierul României Florin Cîțu. Sursa foto: G4Media.ro
  • Premierul României, Florin Cîţu, a făcut declarații într-o conferință de presă în contextul creșterii numărului de cazuri cu noul coronavirus și dacă Bucureștiul va fi carantinat.
  • Prim-ministrul țării noastre a menționat că soluția împotriva coronavirus este vaccinarea

Florin Cîțu, despre carantinarea Bucureștiului și soluția prin care ieșim din pandemie

Într-o conferință de presă de vineri, 19 martie, premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă se ia în calcul carantinarea Capitalei, iar răspunsul politicianului a fost că „în acest moment, nu”.

Mai mult, premierul României a susținut că „singura soluţie de a putea ieşi cât mai repede din pandemie este vaccinarea.”

  • „Îmi place şi mie să mă uit la date, foarte mult. Şi aş vrea să vă aduc aminte că cifrele pe care vedem astăzi le aveam şi în decembrie şi noiembrie anul trecut, dar astăzi avem puţin mai multe restricţii.
  • Ştiţi foarte bine că am redus ora de circulaţie noaptea, de la 23,00 la 22,00. În acelaşi timp, creşterea la numărul de persoane care a mers la ATI este mai mică decât vedeam creştere în valul anterior. Atunci mergeam de la 600 la 1.200, acum mergem la 950, la 1.300.
  • Deci, oarecum, lucrurile sunt puţin diferite. Iar astăzi, avem un lucru în plus, pe care nu îl aveam acum câteva luni de zile, o campanie de vaccinare. Avem vaccin. Deci, lucrurile acestea trebuie luate toate în calcul înainte de a lua o decizie despre ce facem cu restricţiile.
  • Eu zic că, în acest moment, trebuie să evaluăm situaţia, să vedem cum merg lucrurile, dar prioritar pentru mine este accelerăm campania de vaccinare, cu toate posibilităţile pe care le avem, pentru că este singura soluţie de a putea ieşi cât mai repede din pandemie. Orice alte lucrururi sunt doar temporare. Campania de vaccinare şi vaccinul este singura soluţie pe termen lung”, a declarat Florin Cîțu în conferința de presă.