Cea mai îngustă casă din Londra se vinde cu 1,3 milioane de dolari. Impresionant cum arată reședința de 6 metri lățime în interior/ Video

12 februarie 2021   Știri externe

Probabil cea mai îngustă casă din Londra se vinde la un preț astronomic. Vorbim de 1,3 milioane de dolari, ceea ce înseamnă 950 de mii de lire sterline. Reședința are 6 metri lățime și este împărțită pe două nivele. Casa are și grădină, și terasă, iar interiorul este cu adevărat impresionant.

article img
Cea mai îngustă casă din Londra. Sursa foto: Winkworth

Agenția Imobiliară Winkworth susține că reședința măsoară în total 1034 metri pătrați și are 4 etaje și un subsol, cu o lățime de 6 metri, plasată în zona Shepherd's Bush din vestul Londrei și este comparată cu un yacht de lux.

Locuința a fost, inițial, un magazin de pălării, însă a fost transformată într-o casă de către fotograful de modă Juergen Teller.

article img
Cea mai îngustă casă din Londra. Sursa foto: Winkworth

„Este ciudată, fermecătoare și locul ideal pentru distracții. Va fi cu siguranță potrivită pentru cineva care dorește să trăiască două etaje mai jos, doua etaje mai sus. Această casă a fost un magazin de pălării și transformată de acest fotograf renumit al vremurilor trecute”, a declarat agentul imobiliar.

article img
Cea mai îngustă casă din Londra. Sursa foto: Winkworth

Cea mai îngustă casă din Londra, punct de atracție pentru oraș

Casa are două dormitoare, bucătărie, o baie cu cadă, grădină și chiar o terasă. Așadar, la subsol găsim bucătăria, un spațiu pentru luat masa și două uși mari, imense, din sticlă, prin care trecem în grădina locației. 

Primul etaj găzduiește o cameră pentru recepție. Mai sus, la al doilea etaj, unde se urcă pe o scară spiralată, sunt plasate un birou, dormitorul și o terasă. 

La etajul al treilea etaj se află o baie cu cadă, o cameră cu dulapuri și o baie cu duș. La ultimul etaj se găsește dormitorul matrimonial.

„Designul interior se aseamănă foarte mult cu cel al unui yacht de lux, unde chiar și cele mai înguste spații pot fi amenajate”, este de părere agentul imobiliar.

Această casă îngustă din Londra poate fi considerată o ciudățenie, însă de îndată ce intri în interior descoperi o altă lume. Acest tip de casă a fost demult una foarte utilă pentru țări ca Olanda sau Vietnam, unde locuințele se taxau pentru metru pătrat de teren, în funcție de lățime. Chiar și în Japonia s-a aplicat genul acesta de taxe.

Casa este pusă la vânzare la prețul de 1,3 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că nu este pentru buzunarul oricui. Cu siguranță devenită o atracție, casa îngustă din Londra, ca și alte case înguste, sunt cu adevărat o provocare pentru arhitecți, care fac tot posibilul pentru a realiza un confort chiar și în cele mai imposibile locații.