Marcel Boloș consideră justificată trecerea a 56.000 de firme la impozitul de 16% pe profit: "Unde ați mai găsit în UE un asemenea paradis fiscal?"

Publicat:
2 minute
Autor: Redacția

Marcel Boloș, Ministrul finanțelor din România, a desemnat țara ca fiind un "paradis fiscal" în cadrul Uniunii Europene, într-un interviu pentru Digi24.ro.

sursă foto: profile facebook Marcel Boloș, https://www.facebook.com/BolosIoanMarcel

El a prezentat date care arată că 390.117 întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) plătesc impozite în valoare de doar 2,5 miliarde de lei, deși au un profit net de 66 de miliarde de lei. Datorită acestei situații, Boloș consideră necesară creșterea impozitelor pentru 56.000 dintre aceste firme, trecându-le la o rată de 16%.

A menționat, de asemenea, companii de retail cu cifre impresionante de afaceri care raportează pierderi fiscale minime și a subliniat nevoia de taxare suplimentară pentru multinaționale și bănci care transferă profiturile în afara țării. Boloș a discutat și despre fenomenul băncilor care raportează profituri minime și despre necesitatea măsurilor mai stricte pentru combaterea evaziunii fiscale în România.


Boloș: "Trebuie să decid între viața bisericească și cea de partid. Deocamdată, alegerea mea este biserica"

Ministrul Finanțelor, care este și preot misionar, se află la răscruce între viața bisericească și cea de partid. Deși simte o responsabilitate față de ambele, el preferă pentru moment biserica. Despre conducerea partidului, a declarat că nu îl presează să se înscrie și sunt conștienți de situația lui. Decizia actuală este să rămână dedicat bisericii.

Un preot misionar este o persoană religioasă trimisă în alte zone pentru a răspândi credința și a ajuta comunitatea locală.

Marcel Boloș a încercat să se înscrie la seminarul Teologic din Cluj Napoca în 1986, dar nu a fost admis din cauza unui dosar negativ creat de Protopopul de Huedin. Motivul invocat a fost că părinții lui erau membri de partid și lucrau la CAP, astfel fiind considerat o amenințare pentru biserică. Cu toate acestea, Boloș a devenit preot misionar la 40 de ani, după 25 de ani de la acea tentativă.


Ioan-Marcel Boloș, născut în 1968 la Cluj, este economist și politician român. A ocupat diverse funcții de conducere: Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene din 2022, Ministru al Cercetării și Digitalizării în 2022, și Ministru al Fondurilor Europene între 2019-2020. A mai avut roluri în managementul fondurilor europene, transporturi și dezvoltare regională, iar în 2021 a fost consilier onorific al premierului Nicolae-Ionel Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine