ActualitateDivertismentStil de viațăTehnologieInteresant

În 2024, Japonia renunță la dischete (floppy disk) și cd-uri în administrație

Publicat:
3 minute

Deși Japonia este adesea percepută ca o țară pionieră în domeniul tehnologiei, surprinzător este că abia recent guvernul său a decis să renunțe la utilizarea dischetelor și CD-ROM-urilor în procedurile administrative.

Ilustrație actualitate.net - floppy disk Japonia

Taro Kono, Ministrul Transformării Digitale al Japoniei, a fost forța motrice din spatele acestei schimbări, inițiind ceea ce el a numit "războiul împotriva dischetelor" în august 2022. Până la aceste schimbări, aproape 1.900 de proceduri guvernamentale japoneze necesitau utilizarea acestor formate fizice învechite, inclusiv dischete, CD-uri și MiniDisc-uri.


Schimbarea de la formate fizice la digitale, inclusiv posibilitatea depunerilor online și utilizarea stocării în cloud, reprezintă o tranziție semnificativă pentru o națiune cunoscută pentru inovațiile sale tehnologice. Această mișcare a fost recent raportată de SoraNews24, un site de știri japonez.

Pe 22 ianuarie, Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei (METI) din Japonia a făcut un pas decisiv, revizuind 34 de ordonanțe pentru a elimina necesitatea dischetelor în proceduri administrative. Conform unui articol tradus prin Google de pe site-ul japonez de tehnologie PC Watch, datat 23 ianuarie, schimbările afectează diverse ordonanțe, inclusiv cele legate de minerit, energie și fabricarea armelor.


Deși Japonia este renumită pentru avansul său în domeniul tehnologiei, cu inovații ce cuprind de la roboți avansați la trenuri de mare viteză, utilizarea continuă a dischetelor și CD-ROM-urilor în guvernul său a fost o anomalie.

Dischetele, de exemplu, cu o capacitate maximă de stocare de 1.44MB, nu sunt adecvate pentru cerințele tehnologice actuale.


Ce sunt dischetele: Scurtă istorie a dischetelor (Floppy disk)

Introducere și Dezvoltare Inițială

Dischetele, introduse de IBM în 1971, au reprezentat un pas semnificativ în evoluția stocării digitale. Inițial de 8 inch, acestea au fost esențiale pentru înlocuirea benzilor magnetice, oferind o metodă mai eficientă și mai accesibilă de stocare a datelor. În anii '70 și '80, dischetele s-au micșorat la 5.25 inch, devenind un standard pentru computerele personale emergente.

Apogeul popularității lor a fost atins în anii '80 și '90 cu versiunea de 3.5 inch, lansată de Sony. Aceste dischete erau mai compacte, mai durabile și aveau o capacitate de 1.44 MB. Dischetele au devenit un instrument omniprezent, indispensabil atât în lumea afacerilor, cât și pentru utilizatorii individuali.

Declinul lor a început la sfârșitul anilor '90, când CD-ROM-urile și dispozitivele USB cu capacitate mai mare au intrat pe piață. Aceste noi formate ofereau nu doar mai mult spațiu, ci și viteze superioare de transfer și fiabilitate.

Sony, ultimul producător major, a oprit producția în 2011.


Ne găsești și aici: Google News Google Play

Mai multe pentru tine

Divertisment
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Divertisment
Tragediile din viața lui Cornel Palade. Mama, moartă la 27 de ani, iar tatăl securist l-a snopit în bătaie. Cum a ajuns dintr-un simplu fierar betonist un actor celebru: „În prima noapte în București am dormit în boscheți în Pădurea Băneasa”
Actualitate
Parlamentarii care ne conduc! Scene halucinante cu Dan Vîlceanu în timp ce-l mușcă de nas pe Florin Roman: „L-am găsit plin de sânge”/ „Am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc”
Divertisment
Adevărul despre emisiunea „Sunt celebru, scoate-mă de aici”. Cum a fost „racolat” Cornel Palade de producătorii PRO TV: „Mi-am dat seama că sunt un prost. Mi-a fost rușine, la un moment dat”
Actualitate
Românii nu mai au nevoie de pașaport pentru a vizita Turcia
Actualitate
Scandal în Parlamentul României: Florin Roman spune ca a primit un genunchi în față!
Actualitate
Ce nu știai despre Sfinții Constantin și Elena: 21 Mai
Interesant
The Asunta Case - serialul cutremurător de pe Netflix. Ce s-a întâmplat în realitate?
Divertisment
Chinurile prin care a trecut Naomi înainte să moară. Adevărul despre viața pe care prima femeie transgender din România o ducea, de fapt, în Germania