Deputatul USR Mihai Badea pune sub semnul întrebării integritatea președintelui ANPC, Horia Constantinescu

Publicat:
3 minute
Autor: Redacția

Mihai Badea, deputat USR, a atras atenția asupra unor posibile conflicte de interese și nereguli în declarațiile de avere ale președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Horia Constantinescu. Prin intermediul unei declarații pe Facebook, Badea a subliniat că Constantinescu a recunoscut public că familia sa controlează o firmă offshore în Panama.

Horia Constaintescu, captură TikTok

Referindu-se la un articol publicat de G4Media, deputatul a menționat că firma Rodrag Trade Ro SRL, care este administrată de soția lui Constantinescu, este controlată prin intermediul unui offshore din Panama. Badea a subliniat legătura acestei firme cu două cluburi populare din Herăstrău, It Cucina și Kayo, care îi plătesc chirie. Acest lucru devine și mai controversat având în vedere faptul că ANPC, sub conducerea lui Constantinescu, a efectuat controale la aceste restaurante în cursul acestei veri.

Deputatul USR a evidențiat și posibile incoerențe în declarațiile de avere ale lui Constantinescu din 2022 și 2023. În particular, veniturile soției sale, legate de firma Rodrag Trade Ro SRL, nu au fost menționate, în timp ce unele proprietăți din Predeal au dispărut din declarația recentă.

Ca răspuns la aceste preocupări, Badea a anunțat că intenționează să solicite Agenției Naționale de Integritate o investigație detaliată a averii lui Horia Constantinescu. În plus, va cere ANPC să furnizeze informații referitoare la eventualele nereguli identificate la cluburile din Herăstrău în timpul controalelor efectuate în această vară.

Aceste acuzații subliniază necesitatea unei transparențe și integrități crescute în rândul oficialilor publici și pun în lumină posibile conflicte de interese la cel mai înalt nivel.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine