Ce este "skibidi toilet", trendul ciudat cu sute de milioane de vizualizări pe Youtube?

Publicat:
4 minute
Autor: Redacția

Există momente când navigând pe YouTube, dăm peste colțuri neexplorate și surprinzătoare ale platformei, dezvăluind conținuturi la care nici nu ne-am fi gândit că ar putea exista. Un astfel de fenomen este "The Skibidi Toilet".

Ce reprezintă această serie numită "Skibidi Toilet", care se bucură de o popularitate fulminantă, ce adună zeci de milioane de vizualizări la fiecare postare?

captură youtube - skibidi toilet

"Skibidi Toilet" este o serie animată de pe YouTube, în care protagonisti sunt niște toalete ce își propun să cucerească lumea. Seria, concepută de creatorul DaFuq!?Boom!, a debutat în februarie 2023 și a captivat rapid audiența.



Deosebindu-se printr-o abordare vizuală unică, mai degrabă decât printr-o poveste explicită, videoclipurile prezintă personaje sub formă de toaletă, inspirate din jocurile Half-Life 2 și Counter-Strike: Source. Aceste creaturi par să fi preluat controlul asupra oamenilor, având ca opoziție indivizi îmbrăcați elegant, dar cu capete în formă de camere de filmat.

Dinamica episoadelor se bazează pe o luptă continuă pentru putere. Pe măsură ce intriga avansează, se alătură noi personaje, printre care se numără și misterioasele figuri cu capete de televizor, ce folosesc faimosul sunet THX drept armă.

DaFuq!?Boom!, în doar câteva luni de la lansarea seriei, a reușit să atragă un număr incredibil de abonați și, fără îndoială, atenția comunității online.

Videoclipurile sunt realizate cu ajutorul software-ului Source Filmmaker.


Care este sursa melodiei Skibidi, folosită de Skibidi Toilet dar și de mulți alți creatori de conținut pe TikTok?

"Skibidi" pare a fi un remix al pieselor "Give It to Me" de la Timbaland și "Dom Dom Yes Yes" de la Biser King. Aceasta funcționează ca melodie tematică pentru "Skibidi Toilets" în fiecare episod.




Yasin Cengiz un alt personaj faimos pentru dansul său pe o variație de Skibidi

Yasin Cengiz este un TikToker care realizează vloguri și videoclipuri comice în Turcia. A devenit faimos datorită unui videoclip TikTok în care apare dansând pe o structură asemănătoare unui pod pe melodia cunoscută popular ca "Skibidi Dop Dop Dop Yes Yes"


Ce este Source FilmMaker folosit pentru crearea skibidi toilet?

Source Filmmaker (SFM) este un program de animație și captură video dezvoltat de Valve Corporation. Acesta permite utilizatorilor să creeze filme folosind modele și mape din jocuri care folosesc motorul grafic Source, precum "Team Fortress 2", "Half-Life 2" sau "Counter-Strike: Source".

Utilizatorii pot manipula elemente într-un spațiu 3D și pot "filma" scene folosind camere virtuale, integrând apoi efecte speciale, sunet și iluminare. Întrucât toate elementele din SFM sunt randate în timp real, utilizatorii pot vedea imediat cum vor arăta scenele finale, facilitând astfel procesul de producție a animațiilor.

Este un instrument popular în rândul comunității de gameri și animatori datorită flexibilității și accesibilității sale.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine