ActualitateDivertismentStil de viațăTehnologieInteresant

Când se schimbă ora în România? Când trecem la ora de vară în 2024?

Publicat:
2 minute

Află totul despre schimbarea orei în România: un eveniment semnificativ care marchează trecerea dintre sezoane, influențând rutina zilnică și sincronizându-ne cu ritmurile naturale ale timpului. Când se schimbă ora?


Când trecem la ora de vară în 2024?

Pe 31 martie 2024, România adoptă ora de vară, scurtând astfel ultima duminică a lunii martie la 23 de ore. În această perioadă, diferența față de Timpul Universal Coordonat (UTC) se va mări de la două la trei ore. Această schimbare temporală coincide cu prelungirea zilelor până la solstițiul de vară din 20 iunie, când ziua atinge durata maximă.


Efectele schimbării orei

Trecerea la ora de vară are o serie de efecte notabile. Studii indică o posibilă reducere a accidentelor rutiere, având în vedere că seara, când majoritatea accidentelor grave se întâmplă, va beneficia de mai multă lumină naturală. De asemenea, rata criminalității ar putea scădea, dat fiind că multe infracțiuni sunt comise seara sau noaptea târziu.

Sectoare economice precum HORECA pot avea de câștigat de pe urma orei suplimentare de lumină naturală, încurajând oamenii să petreacă mai mult timp în afara casei și să cheltuie mai mult. Pe lângă avantajele economice, există beneficii de sănătate legate de expunerea la mai multă lumină solară, cum ar fi sinteza îmbunătățită a vitaminei D și scăderea riscului de tulburări afective sezoniere.

Cu toate acestea, trecerea la ora de vară poate cauza un disconfort temporar, în special pentru persoanele cu anumite sensibilități sau afecțiuni. Adaptarea la noul program poate dura aproximativ o săptămână, timp în care nivelul de stres și dificultățile de concentrare pot fi mai accentuate.


Ne găsești și aici: Google News Google Play

Mai multe pentru tine

Stil de viață
Șapte moduri prin care poți să-ți păstrezi tonusul pielii. Tehnica unică antirid folosită de vedetele din România, dar și din străinătate
Actualitate
Activistul Alex Găvan a cucerit-o iremediabil pe Andreea Marin: „Un frumos nebun al timpurilor noastre”
Divertisment
Modul atipic în care Hailey Bieber a anunțat că este însărcinată. Justin Bieber, gest neașteptat pe social media
Actualitate
Cea mai mare supărare a lui Florin Piersic. Interviu cu dezvăluiri cu marele actor: „Aici e nenorocirea. Bă, când am auzit, am vrut să mă împușc în fund, dar n-am gloanțe. Mi-e jenă să ...”
Actualitate
Care este adevărul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Cum se simte, de fapt, marele actor
Divertisment
Starurile de la Hollywood au făcut spectacol artistic la Met Gala 2024. De departe cel mai stilat eveniment de până acum
Actualitate
Imagini cu Florin Piersic transportat de la Cluj la București cu un avion SMURD luat din mijlocul antrenamentelor NATO, după ce actorul a fost operat la inimă
Actualitate
Florin Piersic a fost operat la inimă. Ultimele informații despre starea de sănătatea a actorului: „O intervenție foarte dificilă, cu risc mare ...”
Actualitate
Mesaj alarmant despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: „Toate rugăciunile noastre sunt îndreptate acum către cel pe care îl iubim cu toții, Florin Piersic”