A murit bebelușul botezat la Suceava. Reacția dureroasă a tatălui: „Pe copil l-a bușit sângele pe nas. Preotul l-a scufundat de trei ori în apă” / VIDEO

Publicat:
2 minute
Autor: Redacția

Bebelușul botezat la Suceava a murit la spital, iar tatăl îndurerat a oferit primele declarații în acest caz. Cei doi părinți trec printr-o adevărată dramă, mai ales că micuțul a murit, practic, după ce preotul l-a băgat cu capul în cristelniță.

Bebelușul botezat la Suceava a murit pe 1 februarie 2020. Sursa foto: keskieve/Pixabay

Tragedia care a avut loc în biserica Sf. Constantin și Elena din cartierul Zamca, municipiul Suceava, a ajuns subiect național. Un bebeluș de 6 săptămâni a murit după ce preotul l-a băgat cu capul în apă de trei ori, deși micuțul plângea.

Tatăl bebelușului mort după botezul din Suceava: „Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă”

Copilașul a aspirat o cantitate mare de apă în plămâni, lucru care a dus la deces, spune tatăl. Medicii au fost rezervați în ceea ce privește starea bebelușului încă de la când a fost adus la spital.

Copilașul s-a simțit rău imediat după ce preotul l-a botezat, a fost chemat serviciul 112, după care a fost dus de urgență la spital, intubat, însă organismul bebelușului a cedat.

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă.

Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut. Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a declarat tatăl îndoliat, potrivit monitorulsv.ro.

„Botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii. Părintele mi-a spus că copilul a plâns și înainte de botez, inclusiv după ce l-a scos din cristelniță, avea semne vitale…Singura problemă de care știa părintele este că era născut prematur”, a declarat protopopul Doru Budeanu pentru monitorulsv.ro.

Nenorocirea a avut loc pe 31 ianuarie, iar bebelușul botezat la Suceava a murit în dimineața zilei de 1 februarie 2021. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, iar în urma autopsiei se va stabili cu exactitate cauza care a dus exact la decis.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine