Dida Drăgan a făcut publicul să plângă. Scene dramatice pe scenă, la concertul lui Adrian Enache de la Sala Palatului: „Am reușit să o aduc după 35 de ani, nu a mai cântat de atunci”

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Dida Drăgan, în vârstă de 77 ani de ani, a oferit publicului un moment unic, plin de emoții, la concertul organizat de Adrian Enache la Sala Palatului. Artista a cântat cu patos, scenele fiind de-a dreptul impresionante. Dida Drăgan a îngenunchiat în fața publicului, cântând cu toată forța melodii consacrate din repertoriul său muzical.

Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Galerie imagini 1 / 8

Dida Drăgan s-a numărat printre artiștii de onoare care au urcat pe scena de la Sala Palatului, la concertul lui Adrian Enache, numit „Adrian, din inimă, Enache! E o nebunie”.

A fost cu adevărat o nebunie, căci „vocea de flacără a rock-ului românesc”, așa cum mai este supranumită Dida Drăgan a reușit să ofere celor prezenți un spectacol fabulos, care a impresionat publicul până la lacrimi. Dida Drăgan a fost cu adevărat o prezență la spectacolul lui Adrian Enache de la Sala Palatului.

Jurnalista Iulia Radu a a elogiat-o pe Dida Drăgan pe site-ul andreipartos.ro, celebrul comentator muzical Andrei Patoș.

„Dida Drăgan a cântat „Lumina din ochii tăi” alături de Codruț Croitoru (cel care a și compus cântecul).

Apoi, a interpretat singură „Unde să mă duc eu, Doamne”, fiind acompaniată la pian de Elena Perianu (ex-Roata, ex-Stereo, profesoară de canto).

S-a așezat pe jos, cu picioarele încolăcite, și a cântat cum nu a făcut-o nimeni.

Se spune că atunci când te așezi pe pământ, o faci ca să descarci mai ușor toată încărcătura emoțională pe care ai acumulat-o în tine. Asta a făcut și Dida, a revărsat peste noi râuri de emoții.”, menționează Iulia Radu.

Didina Alexandra Drăgan, născută la 14 septembrie 1946 în pitorescul Jugureni din Dâmbovița, a intrat în lumina reflectoarelor sub numele de Dida Drăgan, conturându-și o carieră impresionantă în muzica românească. E cunoscută ca "vocea de flacără" a acestei scene muzicale, o distincție pusă în cuvinte admirative de Grigore Vieru, care sublinia că standardul său în ceea ce privește versurile și muzica depășește orice superficialitate sau compromis.

Nichita Stănescu, poetul de legendă, o numea "Doamna Oscar" în recunoașterea talentului și originalității ei. Dida Drăgan a explorat cu îndrăzneală diverse stiluri muzicale, de la rock și pop la folk și jazz, înscriindu-și numele în istoria muzicii românești.

Cu un palmares impresionant, Dida Drăgan se mândrește cu 22 de medalii de aur câștigate de-a lungul timpului în competițiile europene și mondiale de compoziție și interpretare, dovedind astfel că talentul ei transcende granițele naționale și traversează continentele cu grație și pasiune.

Adrian Enache, înconjurat de familie și artiști renumiți, la concertul de la Sala Palatului

Iuliana Marciuc, partenera de viață a artistului, este cea care s-a ocupat de organizarea evenimentului, ajutată de Diana, fiica lui Adrian Enache. De altfel, Diana a și cântat alături de tatăl ei, deși a devenit mămică pe 5 octombrie.

Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Galerie imagini 1 / 7

Adrian Enache, născut pe 12 iunie 1966 în frumosul oraș Galați, este o figură proeminentă în lumea muzicii pop românești, un solist vocal cu o voce remarcabilă și un show-man de excepție.

Trecutul său școlar l-a dus prin Școala nr. 6 și Liceul Alexandru Ioan Cuza din Galați, dar drumul său academic a fost pe de altă parte, absolvind Institutul Politehnic, secția Metalurgie, obținându-și diploma de inginer. Cu toate acestea, chemarea muzicii a fost mai puternică, și a urmat cursurile Școlii Populare de Artă, unde a fost îndrumat de talentata Mihaela Runceanu și Ionel Tudor.

Înainte de a se dedica muzicii în mod profesionist, Adrian a jucat fotbal, ajungând chiar în lotul de juniori al naționalei României în 1976. Cu toate acestea, în urma sfaturilor părinților săi, a ales să lase fotbalul deoparte și să se dedice muzicii cu toată pasiunea sa. A fost solistul formațiilor rock Phoebus și 6200 din orașul său natal, făcând echipă cu renumitul chitarist Nicu Patoi la Phoebus.

Chiar și când i s-a oferit o șansă de a deveni solistul vocal al formației Compact, Adrian a refuzat, preferând să se concentreze asupra studiilor sale universitare. Cu toate acestea, muzica nu l-a părăsit niciodată, continuând să lucreze la proiecte muzicale alături de gălățenii săi.

Destinul lui Adrian a luat o cotitură semnificativă în momentul în care a întâlnit-o pe Mihaela Runceanu, o întâlnire care a schimbat cursul vieții sale. La îndemnul ei, Adrian a urmat cursurile Școlii Populare de Artă în clasa ei.

În 1989, a participat la Festivalul Mamaia, dar a fost descalificat din cauza stilului său neconvențional, care nu se încadra în regulile regimului de atunci. Cu toate acestea, un an mai târziu, după căderea regimului comunist, Adrian și-a încercat din nou norocul și a obținut locul al II-lea la secțiunea Interpretare, urmând astfel în pașii regretatei Laura Stoica.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine